DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Tereprali (TR)

Nagy csatára készül az élmezőny a III. Gyulai Várfürdő Kupán

Népes mezőnyt láthatnak azok, akik június 6-8-án kilátogatnak a III. Gyulai Várfürdő Kupára, a Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság idei harmadik összecsapására. A versenyzők egy évnyi szünet után térnek vissza a Viharsarokba, ahol a bajnoki tabella élmezőnye számára különösen fontos derbi következik.

Az előzetes nevezési lista szerint az autós kategória különböző géposztályaiban összesen húsz autó, egy versenykamion, továbbá négy motor és két quad vág majd neki június 6-án, a gyulai Vértanúk útján kialakított szervizpark területéről a háromnapos, több mint 600 kilométer össztávú futamnak, amelynek útvonala Gyula mellett Sarkad, Sarkadkeresztúr, Doboz, Kötegyán és Tarhos térségét is érinti. A hazai mezőnyhöz ezúttal cseh, szlovák, lengyel és spanyol indulók is csatlakoznak.



 

Noha a bajnoki harcról egyelőre túlságosan korai lenne beszélni, annyi bizonyos, hogy a ponttáblázat élén meglehetősen szoros az állás, ami izgalmas csatározást ígér a hétvégére. A harmadik forduló előtt a házigazda Cargo Racing párosa, Fekete Antal és Tóth György vezet: a Toyota Hilux Overdrive-val versenyző egység 50 ponttal rendelkezik, előnyük a lengyel Lukasz Komornicki - Ernest Gorecki duóval, valamint a bajnoki címvédő Fodor Imre - Csató Attila egységgel szemben egyaránt 10 pont. A lengyelek technikai gondok miatt előreláthatólag nem tudnak részt venni a viadalon, így a bajnokegység egy helyet előreléphet, és nagy csatát vívhatnak a jelenlegi éllovasokkal.



 



 

"Természetesen a versenyre készülve nem a ponttáblázat jelenlegi állás lebeg a szemünk előtt, mivel nagyon a szezon elején vagyunk még" - mondta Fekete Antal, a Cargo Racing pilótája. "A motiváció persze ugyanaz, mint mindig, jó eredményt szeretnénk elérni, de a legfontosabb most az, hogy a verseny jó hangulata meglegyen. Rajtunk biztosan nem múlik majd, és ahogyan hallom, a többiek is nagyon készülnek. Sokat dolgoztunk az utóbbi hónapokban azért, hogy a futam visszakerülhessen a menetrendbe, ezért különleges érzés lesz most itt indulni és a csapatunkban mindenki hazai versenyként tekint erre a viadalra."



 

A Fodor-Csató duó tavaly egy Toyota Hilux Overdrive versenygéppel lett magyar bajnok és ugyanezzel a típussal nyerték az idei szezon legutóbbi fordulóját. "Bár az évadnyitót kihagytuk, legutóbb, a Riverside Baján győzelemmel indítottuk a szezont, így ezúttal sem lehet más a célkitűzésünk, mint egy jó eredmény. Minden tekintetben sokat várunk a hétvégétől. Egyrészt öröm, hogy ilyen sokan neveztek, másrészt jó érzés lesz visszatérni Gyulára, ahol a korábbi években mindig népes, lelkes közönség kísérte figyelemmel a versenyt" - mondta a bajnokpáros navigátora, Csató Attila.



 



 

Korda Erik jelenleg a 4. helyet foglalja el a ponttáblázaton: az idén egy Nissan Qashqai versenygéppel induló versenyőnek 36 pontja van, éppúgy, mint az őt követő cseh Hummer-pilótának, Tomás Ouredniceknek, aki szintén részt vesz a viadalon. Korda nem csak a szoros pontállás miatt érkezik extra motivációval a III. Gyulai Várfürdő Kupára: "Az elmúlt években szinte mindig a második helyen végeztem a gyulai versenyeken, így jó lenne most végre egy helyet előrelépni. Persze tudjuk, hogy technikai fronton lépéshátrányban vagyunk, ami korlátozza a lehetőségeinket, de szokás szerint minden tőlünk telhetőt megteszünk majd. örülök nagyon, hogy ismét mehetünk Gyulára, ahol mindig rendkívül jó pályákon versenyezhetünk és a hangulat is csodálatos" - mondta Korda, akinek Nyírfás Julianna diktálja az itinert.



 

A III. Gyulai Várfürdő Kupa június 6-án, péntek délután egy rövid szuperspeciál szakasszal indul, majd másnap négy, a zárónapon pedig három szelektív szakaszt futnak a versenyzők az öt érintett település térségében. Fontos információ, hogy a nézők a szuperspeciált, a szelektív szakaszokat és a szervizparkot is ingyenesen tekinthetik meg: utóbbit Gyula szívében, a Vértanúk útján alakítják ki, míg a nézői pontokat - a szakág szabályainak megfelelően - csak később adhatják közre a szervezők.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: