DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Tereprali (TR)

Versenyautók a Körös Volán Zrt. családi napján

Noha a III. Gyulai Várfürdő Kupa rajtjára egy hetet még várni kell, már május 31-én, azaz most szombaton versenygépektől lesz hangos a Viharsarok. Aznap ünnepli fennállásának 61. évfordulóját a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ cégcsoporthoz tartozó Körös Volán Zrt., amelynek békéscsabai családi napján több versenycsapat is megmutatja magát.

A Tréning Centerben megrendezésre kerülő eseményen bemutatót tart a Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság abszolút értékelésének jelenlegi éllovasa, a június 6-8-án tartandó gyulai verseny házigazdája, a Cargo Racing. Fekete Antal pilóta és Tóth György navigátor Toyota Hilux Overdrive versenygépe igazi különlegesség, a listavezető páros ugyanis a Dakar-ralik jelenkorának egyik meghatározó járművével szerepel a hazai bajnokságban és a nemzetközi futamokon.



 

Megtekinthető lesz a családi napon a 2014. januárjában tartott Africa Eco Race kamionos kategóriájában ezüstérmesként végző Qualisport egyedi építésű Scaniája is. A kalocsai csapat 1100 lóerős monstrumát a sivatagra szabták, így a sárga járgány csak ritkán látható a hazai futamokon, a III. Gyulai Várfürdő Kupára azonban benevezett Kovács Miklós pilóta különítménye és örömmel vállalnak szerepet a magyar bajnokság idei harmadik fordulójának népszerűsítésében is.



 

Nem hiányozhat az eseményről a békéscsabai székhelyű GTA Motorsport sem, amely a térség egyetlen tereprali-alakulata. Kaposi Zoltán pilóta és Szőke Nikolett navigátor, a tavalyi szezon dízel-kategóriabajnok egysége egy Nissan Pickuppal versenyez, csapatukban versenyez egy TH-csoportos Toyota Land Cruiserrel a gyulai illetőségű Lovász György és Balda László alkotta páros is, így a Körös Volán Zrt. családi napja kiváló lehetőséget biztosít mindkét duónak a ráhangolódásra a hazai éles bevetés előtt.



 



 

Nem csak tereprali-versenygépeket láthatnak az érdeklődők a május 31-i eseményen: a Cargo Racing az idei évtől a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alatt bonyolított Swfit Cup Europe küzdelemsorozatában is érdekelt, a csapatot két pilóta képviseli a legfontosabb Suzuki-márkakupában. Fekete Balázs és Bernula István az évad rajtja óta már túl vannak az első pole pozíciókon, dobogós helyezéseken és nagy borulásokon, s a családi napon is megmutatják magukat, valamint 1,6 literes motorral hajtott Suzuki Swift Sport versenygépeiket.



 

A szombati kedvcsináló után a III. Gyulai Várfürdő Kupa június 6-án, péntek délután egy rövid szuperspeciál szakasszal indul, majd másnap négy, a zárónapon pedig három szelektív szakaszt futnak a versenyzők az érintett települések, Gyula, Sarkad, Sarkadkeresztúr, Doboz, Kötegyán és Tarhos térségében. Fontos információ, hogy a nézők a szuperspeciált, a szelektív szakaszokat és a szervizparkot is ingyenesen tekinthetik meg: utóbbit Gyula szívében, a Vértanúk útján alakítják ki, míg a nézői pontokat - a szakág szabályainak megfelelően - csak később adhatják közre a szervezők.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: