DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Tereprali (TR)

Tempóra váltotta harci kedvét a GTA-páros

Tempóra váltotta harci kedvét a Túrkeve Kupa szuperspeciál szakaszán a GTA Motorsport egysége, Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett: a békéscsabai páros a dízel Nissannal az előkelő 6. helyen zárta a Terep-Rallye Nyílt Országos Bajnokság és a Közép-Európai Zóna Trófea idei szezonját megnyitó viadal első felvonását.


 

A dízel kategória 2013-as bajnok egysége izgatottan készült az évad első összecsapásának nyitányára. A versenyeket megelőző szokásos adminisztrációs teendők, valamint technikai ellenőrzések után a mezőny Kétpó település környékén egy 17 kilométer hosszú szuperspeciállal szakasszal hangolt a szombati és vasárnapi folytatásra: a viharsarki páros számára jól sikerült az első menet, a távot 10 perc 45 másodperces idővel teljesítették, ami a népes nemzetközi mezőnyben a 6. hely megszerzésére volt elegendő.



 

"Elégedettek vagyunk a szuperspeciálon elért eredményünkkel" - mondta a nap végén, a szolnoki Tiszai Hajósok terén kialakított parc ferméből távozva a pilóta, Kaposi Zoltán. "Azt nem mondhatom, hogy hibátlanul sikerült a szakasz, mert elgumiztuk magunkat. Az utóbbi néhány napban errefelé elég sok eső esett, így a sártól tartva sárgumit rakattunk fel, de utólag már látjuk, hogy G1-es abroncsokon valamivel gyorsabbak lehettünk volna. Veszítettünk némi időt azzal is, hogy egyszer túlcsúsztunk, de összességében véve nem panaszkodhatunk. Keményen végigdolgoztuk a telet, az autó jó, a csapat kiváló hangulatban van, ez a mai eredmény pedig szerintünk azt mutatja, hogy jó irányba haladunk. A hétvége hátralevő része biztosan izgalmas lesz, sok múlik az időjáráson is."



 



 

Átesett a tűzkeresztségen a GTA Motorsport TH-csoportos Toyota Land Cruisere és a versenygép újonc párosa, Lovász György pilóta és Berki Donát navigátor, akik a csoportjukban a 2. helyen zárták a szuperspeciált egy rutinosabb lengyel egység mögött. "Úgy gondolom, hogy a srácok kitettek magukért. Ez volt az első lecke számukra és az autóval együtt jól vizsgáztak. A hétvége hátralevő részében remélhetőleg gondok nélkül folytathatják a tapasztalatszerzést" - mondta a Lovász-Berki párossal kapcsolatban Kaposi, aki a holtszezonban a GTA Motorsport újoncainak felkészítésével is sokat foglalkozott.



 

Szombaton öt, vasárnap pedig három szelektív szakasszal folytatódik a Túrkeve Kupa, amelynek össztávja 660 kilométer: ebből a mért szakaszok 375 kilométert tesznek ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: