DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Túraautó

A Hungaroringre jöhet a DTM

A Formula.hu megtudta, hogy a világ egyik legjelentősebb túraautós sorozata, a DTM 2014-ben szinte biztosan ellátogat Magyarországra.

A mai DTM elődje, az 1996-ban megszűnt Deutsche Tourenwagen Meisterschaft már 1988-ban ellátogatott Magyarországra, a 2000-ben életre hívott új sorozat versenynaptárába viszont mindeddig nem került be a Hungaroring. Ez most megváltozott, hiszen úgy tűnik, a napokkal ezelőtt megszellőztetett pletykák igaznak bizonyultak, s a Hungaroring valóban szerepel a bajnokság 2014-es programjában.



A DTM-nek azért van szüksége új versenyhelyszínekre, mert két pálya, Brands Hatch és Zandvoort is kiesik a jövő évi versenynaptárból. A szériának fontos a keleti nyitás, jól mutatja ezt, hogy már az idén ellátogatott a mezőny Oroszországba, így a hungaroringi a második kelet-európai futam lehet. Ráadásul a széria három autógyártója közül kettő, a Mercedes és az Audi is gyárat üzemeltet Magyarországon.

Szerződést még nem írtak alá a futamról, de információink szerint szinte biztos, hogy erre a közeljövőben sor kerül. A Hungaroring számos alkalommal bizonyította már, hogy rangos nemzetközi sorozatok versenyeit kifogástalanul képes lebonyolítani, elég csak a Magyarországra jövőre már 29. alkalommal visszatérő Formula-1-es világbajnokságot említeni. De nem csak a Formula-1 megrendezésével vizsgázott jelesre a Hungaroring, a World Series by Renault sorozata hét éve látogat el minden évben Mogyoródra, s a WTCC programjában is évek óta bérelt helye van a pályának. Az elmúlt években tesztelés céljából már érkeztek DTM-csapatok a Hungaroringre, a BMW például 2011 őszén két napra látogatott Magyarországra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: