DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Suzukai emlékeink: Perez trollkodik a csapatával (videó)

A 2011-es Japán Nagydíjon a Sauber F1 újonca, Sergio Perez egy elég kemény tréfát engedett meg magának csapatával szemben.

Sergio Perez karrierje első szezonjában rögtön felhívta magára a figyelmet: kiváló gumikezelése és ösztönös gyorsasága miatt azonnal a legnagyobb tehetségek közé sorolták. 2011-es évének egyik legemlékezetesebb mozzanata azonban egy egészen más oldaláról mutatta be Perezt, aki a Japán Nagydíj utolsó körében egy nagyon kemény trollkodást engedett meg magának csapatával szemben: a célhoz közeledve a mexikói kétségbeesetten kezdett kiabálni a csapatrádióban, hogy eltűnt a teljesítmény, nem ad le erőt a motor.

 

Az autónak természetesen semmi baja nem volt, Perez így vidáman kacaghatott a célba érkezve, s bár versenymérnöke megpróbált visszavágni azzal, hogy csapattársa, Kobayashi negyedik lett (ami némileg kisebbítette volna a nyolcadik helyen befutó mexikói érdemeit), azért összességében nem lehet kérdés, melyiküké volt a nagyobb tréfa.

 

Az alábbi videóban először Perez mesél a történtekről (érdemes az előtte ülő Hamilton arcát is megfigyelni...), majd következik maga az eset felvétele.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: