DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 5. szerda
F1

Lesújtó vélemény egy egykori stewardtól

Nem hiszi, hogy üldöznék a spanyol versenyzőket, ennek ellenére egyáltalán nem elégedett az F1 jelenlegi állapotával egy korábbi sportfelügyelő.

Fernando Alonso kavart egy kisebbfajta vihart azzal, hogy Miamiban azt sugallta a sajtónak, hogy a spanyol (avagy a nem brit) versenyzőkkel szigorúbban bánnak a stewardok – kimondottan a nemzetiségük miatt.

Erről a kérdésről Joaquin Verdegay, a spanyol szövetség alelnöke, nem mellesleg korábbi F1-es steward is kifejtette a véleményét, s bár ő nem osztja Alonso aggályait, maga sem véli úgy, hogy minden rendben van a királykategóriában.

alonso-miami



„Nem látom, hogy valamiféle üldöztetés lenne a spanyolok ellen” – idézi Verdegayt a Diario. „Ellenben az ellenőrzés hiánya és az irányvesztés aggaszt és elszomorít. Miért hagytuk abba a versenyzést esőben? És ott vannak ezek az abszurd versenyek a safety car mögött. Az az érzésem, hogy tönkretesszük a sportot. Nem hiszem, hogy bárki is élvezné a versenyzést.”

„Természetesen Alonso panaszai jogosak” – folytatta Verdegay. „Lehet, hogy a szabályokat nehéz értelmezni, mindenesetre nem akarja, hogy minden, ami történik, szankcionálva legyen.”

celebek-miami

„Én sem büntettem volna Alonsót Kínában, vagy Lewis Hamiltont Miamiban” – mondta, majd lesújtó ítéletet mondott a sportág jelenlegi állapotáról:

„A futamokat inkább partinak szánják, mint sporteseménynek. Az az érzésünk támadhat, hogy a Miami Nagydíjat csak azért szervezték, hogy nacho-tálakat adjanak el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: