DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 19. szerda
F1

Hónapokig tarthat a Mercedes döntése

Russell biztos benne, hogy előbb-utóbb Antonelli lesz a csapattársa, Wolff pedig elárulta, hogy hónapokig tarthat a döntés második F1-es pilótájukról.

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb sztoriját, melyet többek között a Formula Podcast és a Pitwall legutóbbi adásaiban is érintettünk, az Andrea Kimi Antonelli „megsürgetett” F1-es bemutatkozásáról szóló hírek jelentik, melyek értelmében akár már Imolában is elfoglalhatja Logan Sargeant helyét a Williamsnél a fiatal olasz versenyző.

antonelli-teszt-1Az kétségtelen, hogy a Mercedes igyekszik minél jobban felkészíteni Antonellit az F1-es szereplésre, hiszen több tesztet is szerveztek neki, ennek ellenére az ennyire gyors bemutatkozás egyértelmű kockázatokat rejt(ene) magában. Az olasz tehetséget hosszú évek óta terelgető Mercedes-csapatfőnök, Toto Wolff nem is örül annak, hogy ennyi szó esik védencéről:

„Nagyon sok történet született, és ez nem tesz neki jót, mert az F2-es hadjáratára kell koncentrálnia. Rengeteget tesztel nekünk, hogy felvegye a tempót, de úgy gondolom, hogy a második versenyzőről szóló döntés még hetekre, ha nem egyenesen hónapokra van” – nyilatkozta Wolff a Mercedes második üléséről, melyre Antonelli tűnik az első számú jelöltnek.

antonelli-teszt-2

Leendő csapattársa, a Mercedes jelenlegi egyetlen bejelentett pilótája, George Russell meg van győződve arról, hogy az olasz előbb-utóbb a csapattársa lesz: „Úgy hallottam, hogy jó munkát végez, de persze amikor egyedül vezetsz, nehéz viszonyítási pontot találni. Ez most arról szól, hogy megszerezze a szükséges tapasztalatot” – mondta Russell a fiatal tehetség tesztjeiről.

„Nem kétséges, hogy a jövőben egyszer Mercedes-pilóta lesz. Ez jövőre lesz? Vagy a rá következő években? Az idő majd megmondja. Ő egy nagyszerű versenyző, mindent megnyert a junior pályafutása során, szóval nincs okunk arra, hogy ne lássuk az F1-ben, és ne legyen ott a legjobbak között az elkövetkező években.”

russell-miami-2

Wolff azt mondta, hónapok is eltelhetnek, mire megszületik a döntés, hogy Antonelli ülhet-e majd Lewis Hamilton megüresedő autójába, s ezt a döntést segítheti elő, ha az olasz tényleg idő előtt, már 17 évesen bemutatkozhat a Williams autójában. Ezt biztosítandó korkedvezményt kértek az FIA-tól, hogy ne kelljen megvárni Antonelli 18. születésnapját.

Ezek a hírek pedig meglehetősen nagy nyomás alá helyezik Logan Sargeantot, akit meg is kérdeztek arról, hogy zavarják-e a koncentrációban ezek a pletykák: „Én csak a munkámat végzem, amennyire csak tudom. Csapaton belül beszélek Jamesszel, beszélek a menedzsereimmel, jól érzem magam” – mondta Sargeant, aki arra nem volt hajlandó válaszolni, kapott-e valamiféle biztosítékot a csapattól a folytatást illetően.

sargeant-china

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: