DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Raikkönen: Megkérdőjelezhető a Ferrari stratégiája

Kimi Raikkönen elmondta, véleménye szerint a Ferrari rossz stratégiai döntést hozott a Magyar Nagydíj időmérő edzésén. A finn pilóta már az időmérő edzés első szakaszában búcsúzott, miután a marussiás Jules Bianchi jobban teljesített nála.

Raikkönen és csapattársa, Fernando Alonso csak a keményebb keverék felhasználásával próbált a Q1-ből továbbjutni, arra számítottak, hogy a Caterham és a Marussia pilótái búcsúznak majd Lewis Hamilton és Pastor Maldonado mellett.

De Bianchi javítani tudott a lágyabb keveréken és Raikkönennél 0.064 másodperccel jobb időt ért el, ezért a finn pilóta csak a 17. pozícióból indulhat.

"A terv az volt, hogy kimegyek, de a csapat azt mondta, jól állunk, néhány perccel később megkérdeztem, ez 100 százalékosan biztos-e" - nyilatkozta Raikkönen az időmérő edzés után. "A végeredményt pedig láthatjuk. Tegnap délután és ma délelőtt kissé nehéz volt a kemény abroncsokkal tapadást szerezni, a lágy gyorsabb volt egész hétvégén."

Alonso az időmérő edzést az ötödik helyen zárta, de beismerte, a Ferrari stratégiája a Q1-ben helytelen volt.

"Ma kissé szerencsétlen helyzetbe került Kimi, láthattuk, hogy Hamilton és Maldonado kiesett, ezért azt gondoltuk, a Marussiát és a Caterhamet kell legyőzni, meglepődtünk egy kicsit a pálya javulásán és Bianchin. Szerencsétlen helyzet volt."




A spanyol abban bízik, hogy harcolni tud a Red Bullal és a Williamsszel a verseny során.

"Az ötödik hely a tiszta oldalon van, amely jó számunkra, jó esély van egy jó eredményre legyen száraz, vagy esős a pálya, versenyképesek lehetünk. Azt hiszem, hogy jelenleg a Williams és a Red Bull mögött állunk, így néhány pályán kissé jobban állunk, néhányon rosszabbul. Két Red Bull van előttünk, egy Williams előttünk és egy mögöttünk, remélhetőleg harcolni tudunk és néhány pontot szerezhetünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: