DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Szuperautók testközelből: ingyenes szezonnyitó hétvége a Hungaroringen

Április 13-án és 14-én rendezik meg a Hungaroringen a Laptiming Driving Academy Kupát, amely a Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság, illetve a 2019-es FIA Közép-Európai Zóna Bajnokság nyitófordulója is egyben.

Ingyenes hétvégével indul az idei versenyszezon a Hungaroringen, április 13-14-én kerül sor a Laptiming Driving Academy Kupára. A belépés a nézőtérre és a paddockba is ingyenes mindkét napon, sőt akár a boxutcába is be lehet menni, így abszolút testközelből lehet megismerkedni a csapatokkal és a különböző autókkal.

speedlight_nagytura_1



Ezen a hétvégén indul a Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság, illetve az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság is. Szombaton és vasárnap egyaránt reggel kilenckor kezdődik a nyilvános program, a hétvége mindkét napján lesznek időmérők és versenyek. Szombaton a nap záróeseményeként egyórás endurance versenyt lehet végigizgulni.

speedlightphoto_speedzone_cup_kistura_rajt

Az előzetes nevezési lista alapján sűrű lesz a mezőny, számtalan indulóra lehet számítani. Egyes kategóriákban rendkívül szoros csatákra van kilátás, izgalmas futamok várhatók mindkét napon.

A Zóna túraautós mezőnyben 3500 köbcenti alatt és felett is bőven lesznek indulók, utóbbiak mezőnyében olyan autócsodák is láthatóak lesznek, mint a Porsche 991 GT3 Cup, BMW M6 GT3, BMW Z4 GT3, Audi R8 LMS Ultra GT3 és a Lamborghini Huracan GT3 EVO.

speedlightphoto_speedzone_cup_twingo

Azok sem fognak csalódni, akik a kisebb teljesítményű túraautókért vannak oda, a mezőnyben több TCR-autó is lesz. A márkakupás izgalmakat a Renault Twingo kupa biztosítja majd, amelyben húsz egyforma autó harcol majd a helyezésekért.

speedlightphoto_speedzone_cup_formula_safety_car

Nem hiányoznak a programból a formaautók sem, többféle kategóriában versenyeznek majd az indulók. Forma-Renault-s, Forma-3-as és Forma-4-es autók egyaránt láthatóak lesznek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: