DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gyorsasági (Gy)

HQ Racing: Irány a Hungaroring!

A ralikrosszos sikerek és a tavalyi autókrosszos „kiruccanás” után az autósport egy újabb ágába kóstol bele a hétvégén a HQ Racing pilótája, Hangodi Bendegúz: Csuti László jóvoltából a Hankook Racer Cup szezonzáróján kipróbálhatja magát a pályaversenyzés világában.

“Nagyon várom már a hétvégét, izgalmas, hogy ismét egy új szakágba kóstolhatok bele. Szabolcs Robi már régóta mondogatta, hogy érdemes lenne kipróbálnom a pályaversenyzést, most pedig Csuti Laci jóvoltából lehetőségem is van rá. Egyelőre nagyon keveset tudok arról, hogy mi vár rám, de Laci csapattársként rengeteget segít, és szerencsére a pénteki nap teljes egészében gyakorlás lesz, így lesz alkalmam hozzászokni az autóhoz és a szabályokhoz” – mondta el Beni.

hq-racing-hangodi-bendeguz-hungaroring-elott-01



Beni igen izgalmas csatába csöppen bele, hiszen a bajnoki címre az utolsó versenyhétvége előtt matematikailag még négyen esélyesek. Ami a programot illeti, a pénteki edzésnap után szombaton 10:35-től időmérővel kezdenek Beniék, az első versenyre 15:45-től kerül sor, vasárnap pedig két futam vár a mezőnyre a Hungaroringen, 11:30-tól és 15:20-tól. A belépés egész hétvégén ingyenes, és a Hankook Racer Cup mellett az Autós Gyorsasági OB többi kategóriájának versenyei is érdekes csatákat ígérnek, így érdemes lesz kilátogatni a pályára a szépnek ígérkező hétvégén!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: