DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Tim Gábort itthon és Csehországban is értékelték

A vanyarci születésű Tim Gábor karrierjének legfontosabb eredményét érte el 2016-ban. A 2006-os Magyar Gokart Bajnoki cím, a 2011-es Suzuki Swift Kupa és a 2014-es RCM Cup bajnoki cím után, eljutott egy nemzetközi márkakupa csúcsára is.

A Skoda Octavia Cup egy cseh szervezésű sorozat, a legújabb Skoda Octavia RS modellel, összesen öt versenyhétvégét foglalt magába az első szezonban. Tim Gábor az öt hétvége 10 versenyén végig dominált, hat futamot megnyert. Ugyan az utolsó futamon egy baleset miatt kiállt a versenyből, de így is megnyerte a bajnokságot.

A díjátadó ünnepségre a csehországi Vrchbélá-ban került sor, ahol Tim Gábor átvehette a bajnoki címért járó trófeát.

"Nagyon nehéz idény volt. Az első két helyszínen még megvolt az előnyünk, de a mezőny egyre közelebb ért hozzánk. A fordulópont a Slovakia Ring-i hétvége volt, ahol egyáltalán nem volt meg a tempónk, az időmérésen több mint egy másodpercet kaptunk az első három versenyzőtől, mégis megnyertük mindkét futamot. Itt már tudtuk, hogy nálunk az előny, csak ésszel be kell fejezni a szezont. Ez sikerült, és végre felkerültünk a nemzetközi pilótapiac térképére is. Persze, emiatt nem fognak a támogatók sorban állni, de mi bebizonyítottuk, ha lehetőséget kapunk, élünk vele." - foglalta össze Tim az Octavia Cup idei évét.

timgabor-suzuki



A csehországi díjátadó után Tim a Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság évzáró ünnepségére volt hivatalos. Mivel 2011-ben megnyerte a Suzuki Swift Kupát, az idén 10 éves márkakupa külön díjjal készült az eddigi összes bajnok számára. Olyan versenyzőkkel együtt hívták ki a színpadra, mint Michelisz Norbert, Kiss Norbert, ifj. Ficza Ferenc, Nagy Dániel.

Végül az MNASZ egy külön díjat is átadott Tim Gábornak, megköszönve a nemzetközi mezőnyben elért sikereket.

"Sűrű két napon vagyunk túl, már őrülök hogy levehetem az öltönyt, az overálhoz vagyok szokva. Nagy megtiszteltetés volt a 10 éves Suzuki Kupa emlékplakettet átvenni, jó látni mennyi nagyszerű pilótát nevelt ki ez a sorozat. Az, hogy külön is értékelt az MNASZ Gyorsasági szakága, nagyon meglepett, de persze jól is esett. Remélem a jövőben újra tudok majd bizonyítani a nemzetközi színtéren. Fontos megjegyeznem, hogy ez nemcsak az én sikerem, köszönöm az Apex Racing-nek hogy 2012 óta végig mögöttem állt, partnerei és támogatói által pedig versenyzési lehetőséget kaptam." - nyilatkozott Tim a díjátadók után.

Tim Gábor számára még idény egy verseny hátravan, hisz már 2010 óta minden Szilveszter Rally-n részt vesz. Most sem lesz másként, a saját maga által épített Nissan Sunny GTi-vel áll rajthoz a közel 300 főt számláló mezőnyben. 2015-ben 1 másodperccel maradt le a kategória győzelemről, most ezen az eredményen próbál majd javítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: