DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gyorsasági (Gy)

Az év legjobban várt futamára hangol Batboy és Blacky

Az év legjobban várt fordulójára készül a Swift Cup Europe mezőnye, soraiban az Európa-bajnoki címvédő Bernula Istvánnal és a legfiatalabb versenyzővel, Fekete Balázzsal. A suzukisok ezen a hétvégén az FIA European Truck Racing Championship betétszámaként lépnek színre a motorsportok hazai szentélyében, a Hungaroringen.

Naná, hogy a prominens helyszín és a tavalyi tapasztalatok alapján várható nézősereg extra motivációval vértez fel mindenkit! Fekete Balázs, azaz Blacky ezt leszámítva is feltüzelve készül a mogyoródi hétvégére: a Swift Cup Europe legfiatalabb, mindössze 15 éves versenyzője harmadik éve íródó pályafutásának legjobb szereplését produkálta legutóbb a Salzburgringen, ahol a népes mezőnyben megjárta a dobogót, továbbá élre állt a juniorok ponttáblázatán.

„Azt sem bántam volna, ha a salzburgi forduló másnapján újra versenyeztünk volna!” – mondta Blacky, aki jól ismeri a Hungaroringet, de az újraaszfaltozott pályán most szerepel majd első ízben: „Mióta elkészült az új burkolat, még nem versenyeztünk, nem is teszteltünk itt, így kíváncsian várom, hogy milyen mértékű lesz a változás. A szurkolók áradatának köszönhetően kétségkívül ez a viadal az évad fénypontja számunkra. Akárcsak az ausztriai menetnek, ennek a próbának is határozott elképzelésekkel vágok neki. Legutóbb sikerült jól kamatoztatni a tapasztalataimat és némi higgadtsággal már a sűrű mezőnyön is át tudtam vinni a tempómat. A célom most is az, hogy dobogón végezzek, illetve minél több pontot gyűjtsek a magyar bajnokságban és a Junior Kupában.”

CUPR_



Bernula István számára átmeneti szezon az idei: Batboy címvédő Európa-bajnokként indul a Swift Cup Europe sorozatban, ezzel párhuzamosan pedig már a következő idényre hangolva szerepel a Lotus Cup Eastern Europe mezőnyében is. Mivel a két sorozat megmérettetéseit általában ugyanazon a hétvégén, ugyanott tartják, a pilóta programja általában roppant zsúfolt és arról szól, hogy - sokszor szusszanásnyi szünet nélkül - egyik autóból pattan át a másikba. A Hungaroringen a Lotus-mezőny nem szerepel, így a nemzetközi Swift-értékelés 2. helyén tanyázó címvédőnek ezúttal csak a Suzukira kell összpontosítania.

„Picit furcsa lesz ez a hétvége a Lotus nélkül, de jó lesz végre csak a Swifttel foglalkozni, pláne annak fényében, hogy remek sanszom van a bajnoki címem megvédésére. Nagyon várom már, hogy az újraaszfaltozott Hungaroringen körözzünk, hiszen érdekes lesz megtapasztalni, hogy mennyit változott a pálya ennek köszönhetően, nekünk ugyanis a munkálatok lezárulta óta még nem volt lehetőségünk arra, hogy körözzünk. Az előző évek suzukis futamainak köszönhetően sok kellemes emlékem van Mogyoródról, és arra törekszem, hogy ezek tovább gyarapodjanak. Szeretnék futamokat nyerni a hétvégén és úgy érzem, hogy részemről minden adott ehhez. Motivált vagyok, és hajt a vágy, hogy újabb trófeákat gyűjtsek és sok pontot szerezzek” – fogalmazott Batboy.

A Swift Cup Europe mezőnye három futamot teljesít a hétvégén. Az időmérő edzést szombaton, kora reggel tartják, majd aznap 14:30-tól már élesben is csatáznak egymással a versenyzők. Vasárnap egy 15 perces reggeli bemelegítő edzéssel indítanak a suzukisok, majd 10:50-től következik a második, 14:50-től pedig a harmadik futam.

BLACKY_p_1

Mi újság a tabellán?

Köszönhetően a számára is roppant sikeres salzburgringi hétvégének, Batboy a 2. helyről várja a folytatást a Swift Cup Europe nemzetközi értékelésében, ahol a 114 pontos versenyzőt csak a 131 egységet jegyző Csík János előzi meg. A magyar ponttáblázatot is ők ketten vezetik, ott Bernula István hátránya mindössze 5 pont.

Blacky az ausztriai pontszüret után a magyar bajnokságban (kora miatt az Európa-bajnoki pontvadászatban sajnos még nem lehet érintett) 97 egységgel a 7. helyen áll, ám hátránya mindössze 5 pont az előtte tanyázó Mészáros Gáborhoz képest. A Juniorok tabelláját a mezőny legfiatalabb versenyzője vezeti, ezen a ranglétrán 172 egységével az élen áll.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: