DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gyorsasági (Gy)

Dupla osztrák győzelem Szlovákiában

Egy héttel a Brands Hatch-i Lotus Festival után a Lotus Cup Eastern Europe versenyzői már Szlovákiában rótták a köröket a HANKOOK Duna Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság keretén belül, a kis túraautók (D4 -2000 kategória) mezőnyében, augusztus 21-23-án.

Az első időmérő edzésre szombat reggel került sor 22 résztvevővel, melyből 6 fő képviselte a Lotus CEE-t.

Az időmérőn a Lotusosok a 7., 8., 9., 11., 12., 17. rajthelyeket szerezték meg Peter Entenfellner (2:25.003), Sánta János, Major Benedek, Vizin Tamás, Balogh György, Veronika Vanyova sorrendben.

CEZ_slovakia_ring_2015_149



Szombat délelőtt sor is került az első versenyre. A rajtot követően Major Benedek azonnal javított egy helyet, Vizin Tamás két pozíciót, míg Balogh György és Veronika Vanyova 1-1 helyet léptek előre.

Sánta János a hatodik körben megfutotta egyéni legjobb idejét, a következő körben azonban kiesett a versenyből.

A versenyben maradt LCEE versenyzők közül Peter Entenfellner megőrizte rajtpozícióját, míg a többiek mind jobb helyen tudtak célba érni, mint ahonnan rajtoltak. Entenfellner, Major, Vizin, Balogh, Vanyova sorrendben a 7., 8., 9., 10., és 16. helyen zártak.
A versenyben futott leggyorsabb Lotus CEE kört Peter Entenfellner futotta az utolsó, 12. körben. Ideje: 2:26.089

A második időmérő edzéssel indult a vasárnap. 2:24.162-es idejével Peter Entenfellner a harmadik rajtkockát szerezte meg. Vizin Tamás az 5., Major Benedek a 6. helyre kvalifikált. Vasárnap édesapját Balogh Bence váltotta a narancsszínű Lotusban, ő remek 7. rajthelyet szerezte meg, míg a Veronika Vanyovát váltó Tomas Bizub a 13. helyről várhatta a délutáni rajtot.

CEZ_slovakia_ring_2015_182

A második futamon Major Benedek versenye már az első körben véget ért, a kiesők következtében pedig a futam 5 körösre rövidült. Peter Entenfellner végül meg tudta őrizni harmadik helyét. Mögé Balogh Bence ért fel, akinek Lotus CEE értékelése szerinti leggyorsabb köre egyben az abszolút leggyorsabb is volt. A második körben futott ideje: 2:49.797.

Az 5. helyen Vizin Tamás ért célba, míg Tomas Bizub mindössze 2 kört tudott teljesíteni.

 

A Balogh György és Balogh Bence duó az endurance versenyen is rajthoz állt a SlovakiaRingen. 25 indulóból a 20. rajthelyet szerezték meg a szombat délutáni, 28 körös versenyre. Végül a 21. helyen zártak az abszolút értékelés szerint. Kategóriájukban (D4-3500) a harmadikak lettek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: