DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
GP2/3

GP2: Nagy felzárkózások után holtverseny a tabella élén

A Williams által pártfogolt Alex Lynn nyerte a GP2 sprintfutamát Hockenheimben, mögötte azonban igazán látványos csaták zajlottak a pontszerző helyekért, amiről a felzárkózó pilóták gondoskodtak.

A második helyről induló Lynn már a rajtnál átvette a vezetést, miután a pole-t csapattársa, Pierre Gasly szombati kizárása után megöröklő Antonio Giovinazzi lassan rugaszkodott el. Az olasz versenye pedig ennél már csak rosszabbá vált, hiszen előbb öt másodperces időbüntetést kapott Arthur Pic leszorításáért, majd pedig az Oliver Rowland elleni előzési kísérlet során összeütközött riválisával és a kavicságyban fejeződött be számára a nap.

Cor0oHNWcAAy0Q7



Rowland eleinte még tartotta Lynn iramát, idővel azonban visszaesett és a védekezésre kellett koncentrálnia. Volt is miért, hiszen a főverseny győztese, Szergej Szirotkin nagy tempófölénnyel érkezett meg rá, és néhány környi csatázás, valamint pár látványos megmozdulás után el is ment mellette, átvéve ezzel a második helyet. Rowland autójának tapadása egyre csökkent, emiatt pedig további pozíciókat vesztett, így végül Arthur Pic kapaszkodott fel idén először a dobogóra, ő maga pedig az 5. hellyel volt kénytelen beérni, miután a hajrában még sikeresen visszaverte a mezőny végéről rohamléptekben felkapaszkodó Gasly támadásait.

Lynn idei második győzelmét szerezte, ezzel kimászott az elmúlt hónapokban tapasztalt hullámvölgyből, a bajnoki pontverseny pedig továbbra is elképesztően szoros és kiegyenlített maradt, hiszen az első öt pilóta 14 ponton belül tanyázik egymáshoz képest. Az élen ráadásul holtverseny alakult ki Szirotkin és Gasly között, akik egyaránt 113 egységgel állnak, és az oroszt csak több harmadik helyezése miatt rangsorolják előrébb. Szirotkin különösen elégedett lehet a hétvégéjével, hiszen egyszer elsőként, egyszer pedig másodikként intették le, ezzel pedig a tabella 8. helyéről ugrott fel az élre kevesebb mint 24 óra leforgása alatt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: