DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
GP2/3

Indonéz sprintkirály a GP2-ben

Több szempontból is meglepő eredményt hozott a GP2 silverstone-i sprintversenye, az viszont lassan már papírformának mondható, hogy indonéz himnusz szól a vasárnapi futam végén...

Az ötödik idei sprintversenyen harmadik győzelmét szerző Ryo Haryanto tulajdonképpen csak azért került ebbe a kitűnő pozícióba, mert két pilóta is utólagos büntetést kapott a tegnapi főverseny után – de ha már odakerült, többé nem akarta kiengedni a kezéből a vezetést. A bajnokság harmadik helyén álló pilóta a startnál megőrizte a vezetést a Ferrari-növendék Marciellóval szemben, gyorsan kiépített pár másodpercnyi előnyt, amit aztán a leintésig meg is tudott tartani.

haryanto_silv



Igazi csata csak a harmadik helyért zajlott, miután Nick Yelloly visszaesett, így Gasly, Lynn és Rossi küzdhetett meg a dobogó alsó fokáért. A pontversenyben második amerikai pilóta a második körben kívülről előzte Lynnt, ám a Copse-ban négy kerékkel elhagyta a pályát, amiért a stewardok (a hétvége eddigi részét látva nem meglepő módon) kiszórtak rá egy öt másodperces időbüntetést. Így tehát ha dobogón akart zárni, ahhoz nem volt elég Gaslyt megelőznie, még öt szekundum előnyt is kellett építenie vele szemben.

Nem sikerült, még csak megelőznie sem, így Haryantót Marciello és Gasly vette körbe a dobogón. A negyedik helyet viszont megőrizte Rossi, hiszen öt másodpercnél nagyobb különbséggel győzte le a mögötte záró Yellolyt, aki mögött Lynn, a debütáló Rowland és Szirotkin egészítette a pontszerzők sorát. Stoffel Vandoorne idén először nem szerzett pontot (s tíz futamon mindössze másodszor nem állhatott dobogóra), de féltávnál így is hatalmas előnnyel vezeti a bajnokságot Rossi, Haryanto és Szirotkin előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: