DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

63 év szünet után újra lesz autóverseny Svájcban

Kiadta 2017/18-as versenynaptárát a Formula-E, amelyben történelmi jelentőségű helyszín is szerepel: hosszú évtizedeket követően rendeznek autóversenyt a sportot sokáig tiltó Svájcban.

A Motorsport Világtanács csütörtökön jóváhagyta a Formula-E már decemberben elkezdődő, 2017/18-as versenynaptárát, melynek legérdekesebb pontja kétségtelenül a Zürich ePrix júniusban. Svájcban 1955-ben, a Le Mans-i katasztrófa hatására tiltották be az autóversenyeket, leszámítva az időre menő futamokat. Bár időközben Svájci Nagydíj néven rendeztek Formula-1-es futamot Franciaországban, Svájc határain belül 63 év szünet után a Formula-E lesz az első, amely versenyt tart.



A tilalmat egy 2015-ös törvénymódosítás oldotta fel, amely már a Formula-E érkezését készítette elő: ez csak a teljesen elektromos versenyzésre vonatkozik, más bajnokságok számára így továbbra is tiltott terep marad az ország.

Új helyszín a versenynaptárban a chilei Santiago, Sao Paulo és Róma. A bajnokság 11 helyszínből áll, kettővel többől, mint az elmúlt szezonban, az évadnyitó Hong Kong, továbbá New York és Montreal pedig két futamnak ad otthont.

A Formula-E 2017/18-as versenynaptára:

december 2-3. – Hongkong (Kína) (két verseny)
január 13. – Marrakesh (Marokkó)
február 3. – Santiago (Chile)
március 3. – Mexikóváros (Mexikó)
március 17. – Sao Paulo (Brazília)
április 14. – Róma (Olaszország)
április 28. – Párizs (Franciország)
május 19. – Berlin (Németország)
június 10. – Zürich (Svájc)
július 14-15. – New York (USA) (két verseny)
július 28-29. – Montreal (Kanada) (két verseny)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: