DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

A Formula-E nagyfőnöke hívogatja Massát

A brazil pilóta maga említette, hogy F1-es visszavonulása után a Formula-E-ben köthet ki. A nyilatkozat Alejandro Agag – az elektromos széria Bernie Ecclestone-ja, ifjabb kiadásban – fülébe jutott.

Felipe Massa még az Olasz Nagydíj hétvégéjén jelentette be a nyilvánosság előtt, hogy a szezon végén visszavonul a Formula-1-től, nem sokkal később pedig arról beszélt, nagy valószínűséggel három sorozatban köthet ki: a WEC, DTM és Formula-E a legnagyobb esélyesek, azok a bajnokságok, ahol a legtöbb ex-F1-essel találkozhatunk. Massa kijelentése eljutott Alejandro Agaghoz, a Formula-E főnökéhez is, aki kapna a kínálkozó lehetőségen.



„Amikor hallottam, hogy távozik az F1-ből, WhatsAppon küldtem neki egy üzenetet, hogy találkoznunk kellene, mert szeretném, ha hozzánk jönne. Persze a csapatok azok, akik kiválasztják a versenyzőiket, de én örülnék neki, ha egy ilyen kvalitású versenyző csatlakozna hozzánk. A DTM-et és WEC-t is említette, de már az a tény, hogy egy hozzá hasonló pilóta számol velünk, azt jelenti, hogy valódi alternatíva vagyunk a nagyfiúk számára” – mondta a spanyol El Confidencial lapnak Agag.

Massa csatlakozása elé akadályt gördíthet a Formula-E – ahol olyan korábbi F1-esek szerepelnek, mint Nick Heidfeld, Sebastien Buemi vagy Jean-Eric Vergne – nem szokványos versenynaptára. A 2016-17-es idény ugyanis már októberben elkezdődik, és a rajtrács amúgy is betelt. Ha Massa a következő szezonban szeretne csatlakozni, 2017 őszéig várnia kell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: