DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 5. kedd
F1

Három sorozatban köthet ki Felipe Massa

Már többen érdeklődtek a brazil szolgálatai iránt a 2017-es évre, a Williams pilótája pedig azt is elárulta, mely F1-en kívüli sorozatokban láthatjuk kicsi, és hol jóval nagyobb eséllyel.

Habár a Formula-1-nek búcsút int, Felipe Massa jövőre sem fog elszakadni a versenyzéstől, és valamelyik ismert vagy kevésbé ismert sorozat résztvevőjeként továbbra is róni fogja a köröket. Miután Jenson Button utalást tett arra, hol tűnhet fel jövőre, a brazil is beszélt három lehetséges állomásról – ezek épp azok a sorozatok, ahol a legtöbb ex-F1-est láthatjuk.

„Nem, nem valószínű, hogy a (brazil) Stock Car vagy az IndyCar mellett fogok dönteni” – felelte a motorsport.com kérdésére Massa. Korábban felreppent a pletyka, hogy hazája túraautós sorozatában folytathatja. „DTM, WEC és Formula-E, talán a három közül lesz valamelyik. Jelenleg azonban minden nyitott.”A 35 éves versenyző nem hasraütésszerűen említette ezeket a kategóriákat, két héttel ezelőtti bejelentése után több érdeklődő megkereste. „Nyilvánvaló, hogy néhány ember beszélt már velem, de kis időre van szükségem, hogy gondolkodjak rajta, és a legjobb döntést hozzam meg. Amint már elmondtam, versenyezni fogok, de még meg kell találnom, melyik az a választás, amely által továbbra is élvezni fogom.”

A Williams versenyzője azt is elmondta, a bejelentéssel nagy teher hullott le válláról, ami megkönnyíti az utolsó nagydíjain való szereplést: „A nyomás sosem szűnik meg, így kissé mégis könnyebb, mivel tudod, mit fogsz csinálni a jövőben. Pontosan még nem döntöttem a terveimről, de azt már tudom, hogy befejezem, ezért a nyomás talán valamivel kisebb, mint korábban volt. Amikor azonban az autóban vagy, nincs változás, hiszen mindig a legjobbat akarod nyújtani, függetlenül attól, hogy a következő évben versenyezni fogsz-e vagy sem” – magyarázta Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: