DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 14. péntek
F1

Itt versenyezhet Jenson Button 2017-ben

A következő szezonban már nem lesz az F1-es mezőny aktív tagja a 2009-es világbajnok, de hivatalosan még nem vonul vissza, sőt, a versenyzéstől sem fog teljesen elszakadni.

Monzában bejelentette visszavonulását Jenson Button, pontosabban azt, hogy a háttérbe lép, de nem vonul vissza - aláírt egy kétéves szerződést a McLarennel, amely értelmében 2018-ban akár vissza is térhet a Formula-1-es mezőnybe. Egyelőre nagyon izgatott a következő év miatt és várja már, hogy befejeződjön az idei.

button-press-2016



"Több időt szeretnék eltölteni a barátaimmal, a családommal és más dolgokat is szeretnék csinálni. Szeretem például a triatlont" - mondta 2009 világbajnoka, majd hozzátette, hogy az autóversenyzéstől sem szeretne elszakadni. "Lehet, hogy indulok majd ralikrossz-futamokon, vagy Japánban a Super GT-sorozatban." Utóbbi opciót reálisnak tartja a brit pilóta és ebben a sorozatban olyan nevek versenyeznek jelenleg, mint például Heikki Kovalainen, aki korábban a McLarennel a Formula-1-ben is szerepelt.

"Sok lehetőségem van és ezért izgalmas a helyzet, mert jövőre úgy alakíthatom az életemet, ahogy akarom. Szerződésem van a McLarennel 2018-ra, hogy ha ők akarják és én is akarom, akkor versenyezhetek. Tizenhét évig voltam Formula-1-es pilóta, ami a teljes felnőttkoromat jelenti, szeretnék egy évet úgy leélni az életemből, hogy nem a versenynaptár határozza meg az időmet" - magyarázta a helyzetet Button.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: