DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Vita a Virginnél: A csapattársam egy sikán!

Noha csapatként sokáig a DS Virgin nyújtotta a legerősebb teljesítményt a Formula-E hétvégi futamán, végül nem tudták a legtöbbet kihozni délutánjukból, emiatt pedig Sam Bird csapattársát, Jean-Eric Vergne-t okolja.

A Párizs ePrix-re pole-t szerző Bird az első kanyarok után a harmadik helyre esett vissza Lucas di Grassi, valamint a másik Virgint vezető Vergne mögé, aki hazai versenyén igyekezett fordítania a tendencián eddigi balszerencsés szezonjában. A két lila-szürke autó a futam nagy részében szorosan egymás közelségében haladt, a gyorsabbnak tűnő Bird pedig többször is támadást indított csapattársa ellen, és néhányszor össze is koccantak, de a szűk városi pályán nem tudott előzni. A brit utólag nyilvánosan neheztelt a pozícióját túl agresszívan védő Vergne magatartására.

Dppi_03416006-_264



„Volt néhány alkalom, amikor szerintem elfelejtette, hogy van egy csapattársa. Úgy éreztem, hogy sokkal gyorsabb vagyok, mint ő. Tulajdonképpen egy mozgó sikán volt számomra” - utalt csapattársára Bird, aki már csak azért is jogosultnak érezte magát a második helyezés átvételére, mert a futam előtt 74 ponttal rendelkezett csapattársa 6-jához képest.

„Végig a köztünk lévő pontkülönbség járt a fejemben. Nem kértem ugyan semmit a csapattól, elvégre ez volt a hazai versenye, amit tényleg figyelembe kell venni. De van a normális védekezés, és van az a fajta, amit ő csinált.”

A DS Virgin vezetőségében is felmerült a csapatutasítás gondolata, de végül ők is Vergne hazai futamát tiszteletben tartva nem cselekedtek - a francia pedig végül fel is állhatott a dobogó második fokára.

Bird türelmetlenkedése azonban végül meg is bosszulta magát, hiszen a rá közeledő Sebastien Buemi nyomása alatt hibázott, és noha kicsúszása után egyetlen mozdulattal visszatért a bukótérből, mégis három pozíciót veszített, így csak a hatodik helyen zárt. A brit továbbra is a harmadik helyen áll a tabellán, ám 82 pontjával kissé lőtávolon kívül érezheti magát az eddig sorrendben 126 és 115 egységet fölhalmozó di Grassival és Buemivel szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: