DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Kubica a Formula-E-be tart?

Meglepő fordulatról számolt be a sajtó: az öt évvel ezelőtt egy ralibalesetben kis híján életét vesztő lengyel pilóta visszatérhet a pályaversenyzéshez – egy F1-es tesztre már nemet mondott.

A lengyel Robert Kubica öt évvel ezelőtti kis híján végzetes ralibalesete óta tulajdonképpen csak a helyét keresi, hiszen bár új karrierjében, a ralizásban jutott neki néhány szép pillanat, összességében inkább kudarcként értékelhető az elmúlt néhány év produkciója – mindenekelőtt a számos saját hibájából történt kiesés miatt.

Úgy tűnik, hogy azok a vélemények, melyek szerint a lengyelnek nem szabadna ezt a szakágat tovább erőltetnie, meghallgatásra találtak, hiszen sajtóértesülések szerint Kubica visszatérhet az együléses autós versenyzéshez, méghozzá az FIA 2014 őszén útjára indított elektromos szériájában, a Formula-E-ben.

kubica_mos_d



A 31 éves versenyző a brazil UOL-nak nyilatkozva elismerte, hogy visszatérhet a pályaversenyzéshez, de egyúttal azt is elárulta, hogy néhány évvel ezelőtt egy F1-es tesztlehetőségre nemet mondott: „Volt egy terv, és úgy is éreztem, hogy meg tudom csinálni, csakhogy felmerült bennem a kérdés: és utána? Utána nem lettem volna képes többre a karom korlátozottsága miatt. Nem tudom forgatni a csuklóm és az alkaromat, amit a túraautózásban és a ralizásban kompenzálni tudok a vállammal, az F1-es autók cockpitje viszont túl szűk ehhez.”

Kubica egyébként a 2011-es baleset óta még csak az F1-es paddockban sem járt: „Kimehetnék a versenyekre, hogy kapcsolatba lépjek a barátaimmal, de úgy döntöttem, hogy nem megyek. Szó sincs arról, hogy nem lenne barátságos a környezet, egyszerűen az emlékekről van szó. Őszintén megmondom, nem könnyű megnéznem egy F1-es futamot. Nem azért, mert azt látom, hogy Lewis és Nico a bajnokságért küzdenek, hanem azért, mert hiányzik, hogy megküzdjek velük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: