DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Újabb volt F1-es a Formula-E-ben

Az ex-F1-es pilóta, a hétvégi Indy 500-on is részt vevő Justin Wilson ül az Andretti Autosport egyik gépébe a Formula-E moszkvai hétvégéjén, és már alig várja a megmérettetést.

Bármennyire is szeretne önállósodni, egyelőre nehéz elvonatkoztatni attól, hogy a Formula-E a kiebrudalt Forma-1-es pilóták gyűjtőhelye. A mostani szezonban bemutatkozott 29 pilótából 17 indult versenyen is a királykategóriában, de többen teszteltek már F1-es autót karrierjük során – a sorminta folytatódik a június hatodikai moszkvai e.Prix-n is, hiszen az Andretti Autosport egyik pilótája, Scott Speed az austini X-Games és ralikrosszos teendői miatt nem tud elutazni az orosz fővárosba.



Michael Andretti nem ismeretlen pilótát választott Speed helyetteséül: a jelenleg állás nélkül lévő, az Indy 500-on a csapat autójával 21. helyen végző Justin Wilson fogja kormányozni a Spark-Renault-t a Kreml körül jövő hétvégén. A nyurga brit 2003-ban egy szezont húzott le a Forma-1-ben, fél évig a Minardinál, utána a Jaguarnál, de nem tudta megszilárdítani helyét a legjobbak között. Ehelyett a tengerentúlon próbált szerencsét, és 3-3 győzelemig jutott az Champ Carban és az IndyCarban is, erre az évre viszont nem kapott teljes szezonos szerződést.

„Alig várom, hogy megejtsem debütálásomat az Andretti Formula-E autójában Moszkvában” – idézte Wilsont az Autosport. „Már az elejétől fogva követem a sorozatot, és nagyon érdekesnek tűnik számomra. Tudom, hogy sokat kell még tanulnom, de izgatott vagyok a kihívás miatt” – tette hozzá a 36 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: