DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Formula-E

Buemi továbbra is az élen, de rossz helyzetben az időmérőre

Sebastian Buemi egyelőre verhetetlennek tűnik Buenos Aires utcáin a Formula-E szezonjának negyedik versenyhétvégéjén. Ám talán hiába volt a második edzésen is ő a legjobb Lucas di Grassi előtt, az időmérős sorsolás nem kedvez neki.

A svájcinak sikerült tovább faragnia a legjobb köridőn, és egyedüliként 1:09 alá került az e.dams kormányánál. De csak az első, hanem a második helyen sincs változás az előző edzéshez képest, hiszen ismét di Grassi végzett mögötte, ráadásul lemaradása is ugyanúgy három tizedmásodperc körül maradt.

Dppi_03414003_053



A harmadik sokáig Daniel Abt volt csapattársa mögött, ám az utolsó pillanatokban Antonio Felix da Costa előreugrott egy meglepően gyors körrel. A szezon eddigi három futama alapján szokatlan egy Amlin Aguri autót ennyire elöl látni, ám a csapat elmondása szerint az uruguayi futamot követő tesztnapon sikerült jobban megérteniük az autót, és ennek az eredményét látjuk most.

Az ötödik helyre Jean-Eric Vergne jött be, és ő az utolsó, aki egy másodpercen belül tudott maradni Buemi mögött. Őt a frissen nősült Karun Chandhok, Jaime Alguersuari és az autója falhoz csapásával piros zászlót okozó Stephane Sarrazin követi.

Az időmérő 16 órakor veszi kezdetét, amire már a sorsolást is megejtették, hiszen a pilóták négy ötös csoportban lépnek pályára, amelyeknek mind 10 percük lesz a legjobb idő megfutására. Ennek megfelelően egyesek jobban, mások rosszabbul jártak, hiszen az első csoportba sorolt pilótáknak még valamivel porosabb pályán kell próbálkozniuk, míg az utoljára érkezők már felgumizott aszfalttal szembesülnek. Buemi pedig eddigi fölénye ellenére sem érezheti magát biztonságban, hiszen a legelső csoportba került, így nehéz dolga lesz, ha a tabella élén akarja tartani a nevét.

 

A második szabadedzés végeredménye:

 EasyCapture1_1

 

Az időmérő csoportbeosztása

1. csoport
Sam Bird (Virgin Racing)
Sebastien Buemi (e.dams-Renault)
Antonio Felix da Costa (Amlin Aguri)
Ho-Pin Tung (China Racing)
Nelson Piquet Jr (China Racing)

2. csoport
Jaime Alguersuari (Virgin Racing)
Oriol Servia (Dragon Racing)
Lucas di Grassi (Audi Sport ABT)
Michela Cerruti (Trulli)
Nicolas Prost (e.dams-Renault)

3. csoport
Karun Chandhok (Mahindra Racing)
Nick Heidfeld (Venturi)
Stephane Sarrazin (Venturi)
Daniel Abt (Audi Sport ABT)
Salvador Duran (Amlin Aguri)

4. csoport
Jarno Trulli (Trulli)
Jean-Eric Vergne (Andretti)
Marco Andretti (Andretti)
Jerome d’Ambrosio (Dragon Racing)
Bruno Senna (Mahindra Racing)

 

A nap további programja magyar idő szerint:

16:00-17:00 - időmérő

20:00-21:00 - verseny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: