DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Formula-E

Vettel kritikája ártott a Formula-E megítélésének

Fél évet megkésve, igaz, de reagált az elektromos bajnokság vezetője a négyszeres F1-bajnok kritikájára, aki alaposan leszólta a szériát. Reméli, hogy egy napon Vettel megszereti őket.

Sebastian Vettel még júliusban tett egy kijelentést, melyben „sajt”-nak nevezte az új sorozatot, amely akkor még csupán első szárnypróbálgatásait teljesítette. „Nem vagyok nagy rajongója, nézőként sem érdekel a dolog” – tette hozzá a négyszeres világbajnok, aki az év során az F1 V6-os motorjaira is többször kifakadt. Hónapokkal később, három lefutott verseny után, napokkal az argentin forduló előtt reagált a kritikákra a széria vezetője, Alejandro Agag.

„Nagy csodálói vagyunk Vettelnek. Egyszerűen csak nem szereti a Formula-E-t. Talán egy napon meggyőzhetjük róla, hogy a Formula-E-be jöjjön” – mondta Agag a Reuters hírügynökségnek. Szavaiból nem derült ki, hogy nézőként vagy versenyzőként üdvözölné a németet. A Formula-1-ből száműzött Jean-Eric Vergne például elég vonzónak találta a kategóriát ahhoz, hogy rögtön itt folytassa.



Az elektromos autók akár 220 km/h-s sebességet is elérhetnek Buenos Aires utcáin szombaton, a közvélemény azonban továbbra sem feltétlenül pozitív. Agag úgy véli, ebben Vettel szavai is közrejátszanak. „Az emberek nem gondolnak rájuk úgy, mint valami gyors, trendi dologra. Tiszteletben tartjuk azt, amit Vettel gondol, de azt is, amit Alain Prost” – utalt a másik négyszeres világbajnokra, aki az e.dams istállót vezeti.

Jövőre terjeszkedést vár a kategóriától, autógyárak érkezését – jelenleg valamilyen formában a Renault és Audi érdekelt, valamint az indiai Mahindra. „Azt hiszem, jövőre legalább négy-öt gyártó lesz a bajnokságban. Két évvel ezelőtt nem voltak autóink, nem voltak pályáink, nem voltak csapataink. Szponzoraink és tévés közvetítőink sem voltak. Most van egy bajnokságunk, amely teljes gőzzel halad, a versenyzők közt pedig nagy csaták zajlanak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: