DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Türelmesebb Verstappent szeretne látni a Red Bull

A sebességével a csapat szerint eddig sem volt semmilyen probléma, Helmut Marko szavai alapján viszont a Red Bull 2019-ben egy sokkal türelmesebb, érettebb Max Verstappent szeretne látni az eddigieknél.

2018 elején több balesetben is aktív résztvevő volt a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen, az utolsó csepp a monacói volt: Verstappen ezután változtatott a hozzáállásán, majd a következő 15 versenyből 10-en is dobogóra tudott állni. Verstappen innentől már nem a baleseteivel, hanem a Renault-ra tett, markánsabbnál markánsabb nyilatkozataival került a címlapra, azóta viszont csapata szerint egyrészt az érettebb hozzáálásnak, valamint a Hondára váltásnak köszönhetően egy elégedettebb Verstappen az, amit láthat mindenki.

„Beszéltünk vele erről, és biztos vagyok benne, hogy sokkal türelmesebb lesz idén” - mondta az istálló tanácsadója, Helmut Marko a Sky Sportsnak. „Megértettük vele, hogy ha nem tud nyerni, akkor is pontokat kell szereznie, különben sohasem tud bajnoki címet ünnepelni. Bár még mindig nagyon fiatal, de már sokkal érettebb. Jelenleg elégedett, még a motor nyújtotta vezethetőséggel is. Tavaly hallhattunk olyan rádióbeszélgetéseket, amely során nem volt az, viszont most ő és a csapat is sokkal magabiztosabb.”

00219001_680



A Honda javuló megbízhatósága, valamint a már két kiszolgált csapat miatt a japánok 2015-ös visszatérésük óta először tudtak valamelyik riválisuknál több kört megtenni egy tesztidőszak során. A Honda több kilométert futott a szintén kétcsapatos Renault-nál, de még a három csapattal dolgozó Mercedesnél is, köszönhetően annak, hogy utóbbi esetében a Force Indiánál olajszivárgással kellett küzdeni, míg a Williams eleve késve tudta csak megkezdeni az eheti tesztet.

Maga Helmut Marko is úgy fogalmazott, hogy a Red Bull és a Toro Rosso most futotta fennállása legjobb tesztidőszakát, ez pedig Verstappen hozzáállásán is meglátszik. „Nagyot lépett előre lelkesedésben, illetve koncentrációban. Előtte a teszt csak egy kötelező, kicsit unalmas feladat volt neki. Mostanra viszont már érti, miért is olyan fontos ez a csapatnak, ráadásul nagyon értékes visszajelzéseket is ad a mérnököknek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: