DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Nem csap be Hülkenberg negatív rekordja

Nico Hülkenberg F1-es pályafutása során még egyszer sem állt dobogón. Új csapattársa, Daniel Ricciardo ellenben úgy gondolja, ez a negatív rekord valójában megtévesztő a németre nézve, mert nem mutatja az igazi tehetségét.

Hülkenberg 2010-es debütálása óta 156 nagydíjon állt rajthoz, ebből az utóbbi három évben a Renault színeiben. A német pilótának ellenben még egyszer sem sikerült dobogós pozíciót szereznie, ezzel beállított egy sajátos negatív rekordot. Ráadásul karriere legjobb eredményét nem is az F1-ben, hanem a Le Mans-i 24 órás futamon szerezte, amikor 2015-ben győzelmet aratott a Porsche csapattal.

Daniel Ricciardo, aki 2019-től ugyancsak a Reanult istállót fogja erősíteni, ellenben nem hagyja magát becsapni Hülkenberg negatív rekordja miatt. Az ausztrál szerint ugyanis újdonsült német csapattársa sokkal jobb pilóta, mint ahogy azt az eredményei mutatják. „Bárki, aki követi az F1-et tudja, hogy Nico milyen kaliberű pilóta. Kívülről könnyű azt mondani, hogy de hiszen részt vett már 200 vagy ki tudja, hány futamon, és még soha nem állt pódiumon. Mi azonban mindannyian tudjuk, ő nem ezt a szintet képviseli. Ezért össze kell szednem magam, mert idén nem csak őt akarom majd legyőzni, hanem a csapatot is szeretném segíteni a fejlődésben” – idézi Ricciardót a Motorsport.



Az ausztrál, aki a Red Bull Racinggel töltött öt szezonja során hét győzelmet szerzett és 29 alkalommal állt a dobogó valamely fokán, elmondta, a 2018-as monacói győzelmét még hosszú ideig fogja emlegetni és sokáig fog abból az élményből táplálkozni, hiszen azt az elsőséget pályafutása eddigi legnagyobb sikereként élte meg.

„Az utóhatása elképesztő volt. Amikor a nyilatkozatokat követően visszamentem az Energy Station-re, és megláttam, hogy mindenki állva tapsolva vár rám, hatalmas büszkeség öntött el, mert tudtam, az emberek miattam ennyire boldogak” – mesélte az ausztrál pilóta. „Ezt a sportot kizárólag saját magam miatt űzöm, és amikor már nem fogom szeretni, abbahagyom. Az érzés viszont, hogy a győzelmem mindenkit ennyire boldoggá tett, hihetetlen volt. Azt éreztem, ez nem csak rólam szól, végre nem csak magam miatt csinálom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: