DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Norrisnak is köszönhetem a Williams ülését

Az, hogy Lando Norris már szeptemberben megkapta a McLaren 2019-es ülését, közrejátszott abban, hogy George Russell a Williams pilótája lett, véli a brit F2-es bajnok.

Annak ellenére, hogy a Mercedes neveltetésű George Russell hét győzelemmel, magabiztosan nyerte meg a Formula-1 előszobájának számító F2-es bajnokságot, sokáig mégsem volt biztos az, hogy fennebb léphet a királykategóriába. A második helyen végző Lando Norrist viszont a Mclaren Stoffel Vandooorne helyére már a szeptemberben bejelentette. Russell szerint ez is közrejátszott abban, hogy egy hónappal később ő a Williams pilótája lett. 

„Az, hogy Landót ilyen korán bejelentette a McLaren az én szerződtetésemet is elősegítette, hiszen én előtte végeztem az F2-es bajnokságban. Az, hogy McLaren úgy gondolta, Norris másodikként megérdemli az ülést, az én eredményeimet még értékesebbé tette és nyomás alá helyezte a Williamst, mivel így nekik is azt kellett mondaniuk, hogy adnak nekem egy esélyt” – mondta a 20 éves brit versenyző.



A Williams történelme egyik leggyengébb szezonján van túl, a grove-i istálló ugyanis a 2018-as szezont a konstruktőri bajnokság utolsó helyén zárta. Az új szezont viszont egy teljesen új pilótafelállással kezdik, hiszen Russell csapattársa az a Robert Kubica lesz, aki nyolc év kihagyás után tér vissza a Formula-1-be. A lengyel nemrég elmondta, a téli szünet folyamán azért fognak dolgozni, hogy az idei autó a tavalyinál sokkal jobb legyen. Russell csapattársához hasonlóan nyilatkozott, mondván, céljuk elsősorban az lesz, hogy az egykor legendás istálló visszatérjen a rendszeres pontszerzők közé és a középmezőny élére.

„Robert is és én is nagyon keményen fogunk dolgozni azért, hogy a csapat újra a megérdemelt helyét foglalja el a Formula-1-ben. Mindketten a jó eredményekért fogunk hajtani, mert abban, hogy az utolsó helyekért küzdesz a csapattársad ellen, senki sem talál örömet vagy elismerést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: