DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Stroll kétszer is megúszta ugyanazt

Az időmérőt 19. helyen záró Williams-pilóta a szombati szabadedzésen és kvalifikáción sem az utasításnak megfelelően tért vissza a pályára ugyanabban a kanyarban. Kétszer ment be a stewardokhoz és kétszer mentették fel.

A Mexikói Nagydíj eligazításán Charlie Whiting versenyigazgató felhívta a pilóták figyelmét, hogy ha a 8-as kanyarban (a gyors S-kombinációban) leszaladnak a pályáról, akkor a meghatározott útvonalon, a sárga rázókő jobb oldalán kell visszatérniük. Lance Stroll a szombati nap folyamán a pálya ezen pontján kétszer is kiszaladt, és mind a kétszer az iránymutatást nem betartva kanyarodott vissza, a harmadik szabadedzésen és időmérőn is.

A stewardok már az első eset után berendelték, de felmentették, mivel a pálya nedves volt, a Williams slick abroncsot használt, a közelben pedig nem haladtak más autók. A kanadait aztán az időmérő után másodszor is behívták, hogy ismét megússza a retorziót, arra hivatkozva, hogy Stroll az előző kanyarban veszítette el az irányítást, a felfestés még nedves volt, a tempó pedig túl nagy a rázókő megkerüléséhez, emellett a versenyző elvette a kör további részében.



A 19 éves pilóta már az időmérőn megjegyezte a rádióban, hogy „lehetetlen a bója mögé kerülni”.

A Williams újabb lehangoló kvalifikációt zárt Mexikóban, az utolsó két rajtkockát szerezték meg, Stroll-lal a 19. pozícióban. A kanadai úgy vélte, a 8-as kanyarban elkövetett hiba nélkül a 18. helyen végezhetett volna: „Talán eggyel jobb helyezés lehetséges lett volna, de a különbség hét tizedet tett ki. Eléggé le voltunk maradva a tempótól és messze vagyunk attól, hogy versenyképesek legyünk ezen a hétvégén” – nyilatkozta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: