DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Alonso: Vandoorne rosszkor volt rossz helyen

Stoffel Vandoorne két évet töltött a McLarennél, és csatlakozásakor az egyik legnagyobb tehetségnek kiáltották ki. Ehhez képest jövőre a Formula-E-ben szerepelhet, és ki tudja, látjuk-e még az F1-ben.

A belga versenyzőnek nem maradt hely 2019-re a száguldó cirkuszban (a Formula-E-ben próbálhat szerencsét): az idei esztendőben év elején csupán három pontszerző helyet tud felmutatni Stoffel Vandoorne, de ez nagyrészt a McLaren gyenge szezonjának is betudható. 

Fernando Alonsóhoz képest gyengén szerepelt a belga, de a spanyol igyekezett megvédeni őt: „Ha megnézzük a korábbi csapattársaimat, távolabb voltak tőlem, mint Stoffel. 2014-ben hat vagy hét tized volt a különbség közöttem és Kimi (Raikkönen) között minden versenyen. Most ez kevesebb, Stoffel pedig egy nehéz autóba érkezett: tavaly és idén is akadtak nehézségeink.”

 alonso-vandoorne-rol-2018



„Sajnálatos dolog, mert Stoffel egyike a legjobb tehetségeknek. Csak két pilóta tudta uralni a Formula-2-t, Leclerc és Stoffel. Mindkettőjük rekordokat tart, ha a pole-pozíciókat és a győzelmeket nézzük. Az egyikük valószínűleg a bajnoki címért fog küzdeni, a másik pedig talán soha többé nem lesz az F1-ben” – folytatta Alonso Vandoorne méltatását.

A kétszeres világbajnok a következővel magyarázta a McLaren belga versenyzőjének helyzetét: „A Formula-1 és a motorsport most ilyen, a legjobb helyen és időben kell lenni, Stoffelnek pedig ezt elszalasztotta. Mindig végig kell járni egy utat az F1-ig, talán nem annyira extrémet, mint Stoffelnek volt, mert ő az egyik legtehetségesebb a paddock-ban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: