DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Kvjat volt a legjobb döntés

Max Verstappen teljes mértékben támogatja csapata azon döntését, hogy még egy lehetőséget adnak Danyiil Kvjatnak, ráadásul a Red Bullnak nem is volt más lehetősége házon belülről.

2016-ban az Orosz Nagydíj után visszaléptette Kvjatot a Red Bullból a Toro Rossóba, s helyére Max Verstappent ültették be, aki meg is nyerte élete első versenyét a nagycsapat volánja mögött, de ezt a sztorit már alighanem mindenki kívülről fújja. Aztán 2017-ben az év végét sem várták meg, és a kiscsapatnál is búcsút intettek az orosznak.

Azóta Kvjat a Ferrari tesztpilótájaként próbálta újjáépíteni karrierjét, amellyel úgy fest, el is érte célját, hiszen 2019-re szerződést ajánlott neki a Toro Rosso, így harmadszor is a faenzaiak versenyzője lesz. Bár még mindig csak 24 éves, de már kellő tapasztalattal rendelkezik, és Verstappen szerint nem is volt jobb megoldás nála a Red Bull számára.



„Nagyon tapasztalt versenyző, már ismeri a csapatot, és a csapat is ismeri őt. Ez nagyon hasznos dolog lesz jövőre, amikor a Toro Rosso még több alkatrészt fog kapni a Red Bulltól. Úgy gondolom, ez volt a legmegfelelőbb döntés” – mondta el véleményét Verstappen a holland De Telegraafnak.

„Nem is tudom, hogy igazából ki más is lehetne még ott” – folytatta a holland. „Nincs senki másnak elegendő pontja a szuperlicence-hez, már ami a Red Bull utánpótlás-programját illeti. Danyiil már nem vezetett egy ideje, de a Ferrarinál eltöltött idő alatt elképzelhetőnek tartom, hogy csak még jobb pilóta lett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: