DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberg: Aki elalszik, az veszít...

A német F1-es pilóta szerint a jelenlegi Renault egyszerűen túl lassú és ebben a harcban gyakorlatilag nem jó semmire - nem igazán tetszik neki a kialakult helyzet.

Komoly gödörbe került az elmúlt időszakban a gyári Renault, Szocsiban sem a tempó, sem a taktika nem volt az igazi, így pedig csak tizenegy ponttal vezet a csapat a Haas előtt a konstruktőri pontversenyben - az utóbbi időben a teljesítményt tekintve már nem lehet őket negyedik erőnek nevezni és egyértelmű, hogy hullámvölgyben vannak.

"Egyszerűen túl lassúak voltunk és nem volt meg a kellő sebességünk. Még úgy sem jutottunk sehova, hogy tiszta versenyt futhattunk és hogy jól megbeszéltük a stratégiát, nem értünk el eredményt, nem szereztünk pontot. A csomagunk jelen pillanatban konkrétan nem versenyképes" - fogalmazott egyértelműen az istálló pilótája, Nico Hülkenberg.

hulkenberg



"Hosszú etappal kezdtünk és persze jó dolog volt emiatt több körön keresztül a hetedik helyen haladni, de a bokszkiállások után nem tudtuk visszavenni a pozícióinkat. Mindent megpróbáltunk, de nem értünk el vele semmit. A Formula-1-ben ha szunyókálunk, akkor veszítünk" - utalt arra a német, hogy talán belealudtak az idei fejlesztési versenybe.

Ez már csak azért is gond a csapat számára, mert a motor továbbra is gyenge és megbízhatatlan, az autó többi része sem jobb a közvetlen riválisokénál, akik ráadásul Ferrari-, vagy Mercedes-erőforrásokat használnak, így pedig a most még meglévő pontelőny könnyen elfogyhat a szezon végére. Ennél is fontosabb persze, hogy az élcsapatok még tovább távolodnak tőlük, így Daniel Ricciardo is aggódva figyelheti az eseményeket...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: