DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo: Kezdem elfelejteni a pezsgő ízét

Daniel Ricciardo több mint 40 másodperccel maradt el csapattársától, miután előle indult Szocsiban, azonban reméli, hogy a következő hétvégéken visszavághat.

Ahogyan arra számítani lehetett, a két Red Bull keresztülvágtázott a mezőnyön, és az 5-6. pozícióban zárt, arra viszont kevésbé, hogy Max Verstappen ennyivel jobbnak bizonyult majd Daniel Ricciardónál. Az ausztrálnak a futam elején meggyűlt a baja a lassabb autókkal, végül azonban sikerült felzárkóznia. „Az első kör kissé kaotikusan alakult, és volt néhány dolog, amin majd változtatni kell a jövőben” – nyilatkozta a futam után a jövőre már Renault-színekben versenyző pilóta.



„A nyolcas kanyarban két autó harcolt egymással, és ahogyan próbáltam megelőzni őket, ráfutottam a gumitörmelékre, lementem a pályáról, amely pozíciókba került. Aztán próbáltam talán az egyik McLaren szélárnyékába kerüli, aztán amikor kijöttem mögüle, egy törmelék eltalálta és megsértette az első szárnyamat. Onnantól kezdve felemásan alakult a verseny, és végig egyedül autóztam” – mondta az ausztrál.

„A csapat számára az ötödik és a hatodik hely volt a legtöbb, amit el lehetett érni a mezőny végéről, de jobb lett volna, ha közelebb vagyok az ötödik, mint a hetedik helyhez. Noha a tempónk gyorsabb volt, mint amire számítottunk, szerintem jól döntöttünk, hogy itt szenvedtük el a büntetést, ugyanis papíron Suzuka, Austin és Mexikó is jobban fekszik nekünk. Lassan kezdem elfelejteni, milyen a pezsgő íze, de szeretném még megízlelni a szezon vége előtt – Suzukában mindent meg fogok tenni ezért” – tette hozzá Ricciardo, aki utoljára még monacói győzelmekor állhatott dobogóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: