DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc bombaformában autózott Szocsiban

Bár soha nem vezetett még ezen a pályán, az ifjú monacói a "B-mezőny" legjobbja lett az Orosz Nagydíjon - egy szépségdíjas előzés mellett nagyon stabil teljesítményt nyújtva.

A Sauber pilótája a futam elején rögtön két pozíciót is fogott Esteban Ocon és Kevin Magnussen ellenében, azonban nem bírt az előretörő Red Bull-pilótákkal, így abban a pozícióban zárta az Orosz Nagydíjat, ahonnan elkezdte azt: hetedikként. Ez volt Leclerc második legjobb eredménye a szezonban a bakui hatodik hely után, az pedig szintén megsüvegelendő, hogy közvetlenül a három topcsapat mögött zárt.

„Kiváló versenyt futottunk ma” – nyilatkozta a monacói a Sky Sportsnak. „Örülök neki, hogy sikerült gyorsan legyűrnöm Estebant és Kevint, hiszen tudtuk, ezen a pályán nagyon nehéz az előzés. Onnantól kezdve leszakadtak, és nem is tudtak követni engem. Remek futamunk volt!”

Leclerc Magnussen elleni előzése volt különösen figyelemre méltó: a pilóta a hármas kanyar külső ívén tudott utalt találni a Haas versenyzője ellen. „Remek előzés volt, Kevin pedig sportszerűnek bizonyult. A határon autóztam, de végül minden jól sikerült” – tette hozzá a sauberes, akiről egyre többen vélik úgy, hogy nagyon komoly fenyegetést jelent majd Sebastian Vettelre, a német csapattársaként a Ferrarinál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: