DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Én vagyok a legnagyobb ellenségem

Őszinte nyilatkozat a Ferrari négyszeres F1-es világbajnokától: Sebastian Vettel szerint a Ferrari legnagyobb ellensége az idei szezonban ő maga és a hibái, nem pedig a Mercedes, vagy Lewis Hamilton.

Rengeteg kritikát kapott az elmúlt szűk két hét során Sebastian Vettel, hiszen az Olasz Nagydíj óta mindenki lehúzta róla a keresztvizet, hogy az ő hibái, rossz döntései miatt nem lesz bajnok idén sem, főleg hogy a túloldalon egy bombaformában lévő Lewis Hamilton az ellenfél. A német klasszis nem köntörfalazott a témával kapcsolatban.

"Szerintem ez elég egyértelmű számomra: a legnagyobb ellenség én vagyok. Úgy gondolom, hogy nagyszerű autónk van, van mivel dolgozni és szerintem minden esélyünk adott arra, hogy a magunk javára billentsük a mérleg nyelvét" - idézi Vettelt a crash.net. "Nyilvánvalóan most Lewis van az élen, őt kell legyőzni, de szerintem minden esélyünk megvan. Hogy ők mennyit tudnak javulni, az már más kérdés."

vettel-singapore



"Ahogy mondtam, mi leszünk saját magunk legnagyobb ellenségei, nem személy szerint Lewis, vagy csapatként a Mercedes. Szerintem saját magunkkal kell törődnünk és ha ezt tesszük, akkor képesek lehetünk versenyeket nyerni, jóra fordítani a dolgokat" - tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Azt is elmondta, hogy csalódott a hibái miatt, de nem rágódhat ezen, előre kell tekintenie. "Az normális, hogy amikor sok versenyen veszünk részt, néha úgy érezzük, hogy itt vagy ott jobban is teljesíthettünk volna, vagy jobban kellett volna teljesítenünk. Voltak olyan futamok is, ahol nem kellett volna igazán jól mennünk, mégis megtettük."

"A legrosszabb persze Németország volt, de a legfontosabb, hogy tudom mi történt, meg tudom magyarázni, innentől mindenkinek megvan a joga, hogy megalkossa a saját véleményét. Szerettem volna nyerni Németországban, nyilván, de nem nagyon rágódok már ezen, inkább előre tekintek, nem arra koncentrálok, hogy mit kellett volna másképp csinálni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: