DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az F1 mindent megtesz a Force India megmentéséért

Ross Brawn szerint ez a csapat megmutatta, hogy nem a költségvetés nagysága számít, hanem hogy mit kezdenek vele, nagyon reméli, hogy hamarosan megoldódik a szituáció.

Az elmúlt napok egyik vezető "háttérhíre", hogy adminisztrációs eljárás alá vonták a Force India Formula-1-es istállóját, méghozzá Sergio Perez kezdeményezésére - a csapat borzasztó nehéz anyagi helyzetben van, nem tudta kifizetni pilótáját és másokat sem, így nagy kérdés, hogy meddig tudja folytatni a működését.

Ross Brawn a Magyar Nagydíj után foglalkozott is ezzel a témával. "Mindenki megérdemelte a soron következő nyári pihenőt, de különösen igaz ez azokra, akik a Force Indiánál dolgoznak, mert nagyon nehéz időszakon mennek keresztül jelen pillanatban. A Formula-1 minden tőle telhetőt meg fog tenni a csapat túléléséért" - mondta Brawn.

forceindia-hungaroring-2018



"Remélhetőleg a következő napokban, hetekben megoldódik a Force India jövője. Ez a csapat az utóbbi években csodálatos példát szolgáltatott arra, hogy mit lehet elérni limitált költségvetéssel, megmutatta, hogy az, hogy mit és hogyan csinálunk, az sokkal fontosabb annál, mint hogy mekkora a pénztárcánk" - mutatott rá.

A Force India az utóbbi két évben története legjobb szezonjait produkálta, idén viszont már a pályán is egyértelműen látszanak a gondok, már csak hatodikak a gyártók pontversenyében - ráadásul közben Esteban Ocon és az említett Perez sorsa is erősen kérdéses.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: