DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Elhunyt Sergio Marchionne

A Ferrari és a Fiat-csoport korábbi első embere egy műtéti komplikáció miatt nemrég rendkívül hirtelen volt kénytelen távozni pozíciójából, majd kómába esett, amiből már nem ébredt fel. 66 éves volt.

Sergio Marchionne nemrég vállműtéten esett át, amelynél viszont komplikációk léptek fel, így az olasz-kanadai vezető egészségi állapota gyorsan romlani kezdett. Mivel Marchionne év végén valószínűleg egyébként is távozott volna pozíciójából, így ezeknek a híreknek a hatására az egész folyamat felgyorsult, azóta már meg is vannak utódjai egyrészt az FCA, másrészt a Ferrari élén is.

Marchionne még nagyságrendileg egy hónapja, június 27-én feküdt be a zürichi kórházba vállműtétre, innen azonban már nem tudott távozni.

00117015_389



Marchionne vezetésével a Ferrari rég nem látott magasságokba emelkedett a Formula-1-ben, évek óta a Mercedes elsőszámú kihívójának számítottak, és csak nekik volt reális esélyük arra, hogy megtörjék az Ezüst Nyilak egyeduralmát.

Az elnök utoljára egy hónapja, Rómában tette tiszteletét nyilvános rendezvényen. 66 évet élt.

Egyik legnagyobb tettének azt tartják világszerte, hogy néhány év alatt a szinte már haldokló Fiat és a Chrysler az ő vezetésével újjá tudott születni. A legnagyobb kérdés most az távozása és halála után, hogy mire megy majd a Ferrari, valamint az FCA nélküle, illetve, ha már Formula-1, mi lesz a sorsa többek között a Sauber-Alfa Romeo együttműködésnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: