DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Ricciardo katasztrofális időmérőt zárt

Sokat elmond az ausztrál F1-es pilóta teljesítményéről, hogy öt tizedet kapott csapattársától, ő viszont csak másféllel volt gyorsabb Kevin Magnussentől - ám oka volt a lemaradásnak.

Senki sem számított arra, hogy a Red Bull tényező lesz a Brit Nagydíj időmérőjén, viszont arra sem, hogy Daniel Ricciardo több, mint egy másodperces hátrányban zár a pole-t megszerző Lewis Hamiltonhoz képest. Azonban így történt, az ausztrál a hatodik helyen végzett, és még friss futamgyőztes csapattársától is kapott fél másodpercet – Ricciardo bevallotta, hogy DRS-hibával küszködött, azonban nem ezen múlt, hogy nem tudott közelebb kerülni az éllovasokhoz.



„Ez csak néhány tized, nem váltja meg a világot nekünk” – nyilatkozta szomorúan az ausztrál a Sky Sports kamerája előtt. „Tudtuk, hogy az egyenesben tempóhiánnyal küszködünk, így amikor a DRS nem működött, csak még frusztrálóbbá vált a helyzetünk.”

Azonban van, ami reményt kelthet az idén két futamot nyerő pilóta számára: „Nagyon optimista vagyok afelől, hogy nem egykiállásos verseny áll előttünk. Holnap melegebb lesz, és reméljük, hogy működni fog a kétcserés stratégia. Úgy döntöttünk a Q2-ben, hogy egy szett gumit tartalékolunk a futamra, kvázi előre terveztünk. A lehető legtöbbet ki akarjuk hozni a futamból” – tette hozzá Ricciardo.

A Sky szakértője, Damon Hill úgy vélekedett, hogy a Red Bull egyedüli esélye az lehet, hogy a Mercedes és a Ferrari is hólyagosodással fog küzdeni a futam során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: