DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Változásokat ígér a Francia Nagydíj dugóival kapcsolatban Ross Brawn

Végeláthatatlan dugókat kellett kiállniuk a Francia Nagydíjra igyekvő nézőknek, de még a paddock szereplőinek is. Sokan dohogtak emiatt, ki magában, ki hangosabban, Ross Brawn mindenesetre változásokat ígért.

Felkészítették a Francia Nagydíj szervezői a Paul Ricard-pályára érkező nézőket, hogy lassú be-, illetve a programok végeztével kijutásra számíthatnak a pályánál az odavezető egyetlen szűk út miatt, mindenesetre a problémák valószínűleg jócskán felülmúlták mindenki várakozásait.

Többen elégedetlenkedtek is emiatt, sok szurkoló arra panaszkodott, hogy többórás araszolás után jutottak csak el a pályához, de a főszereplők, több csapattag is megjegyezte, hogy még nekik, illetve vendégeiknek is problémáik akadtak az eljutással.

A francia illetékesek a környék adottságaihoz képest elmondásuk szerint amit tudtak, megtettek, ezt kiemelte a Liberty Media részéről Ross Brawn is. „Egy adott helynek megvannak a fizikai korlátai, itt is erről volt szó” - védte meg a szervezőket Ross Brawn. „Ezeken a határokon belül amit tudtak, az illetékesek megtettek.”

00118010_615



Brawn említett konkrétumokat is. „Tudom például, hogy az első nap problémái után megváltoztatták a beengedés rendszerét. Ez van, ha szép helyen van a verseny: nem vezet oda hatsávos autópálya.”

A sportvezető megérti a szurkolók csalódottságát. „Frusztráló ez nekik, és meg is értem ezt a részükről” - ismerte el. „Megnézzük, mit tudunk tenni a jövőben a helyzet javítása érdekében. A promóterekkel együtt tanulmányozni fogjuk a helyzetet, és megnézzük, mit tehetünk. Mindenki érdekében meg kell tennünk, amit tudunk.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: