DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Nevetséges” közlekedésről beszélnek a Paul Ricard környékén

A Francia Nagydíj szervezői már jó előre megmondták, hogy lesz baj a Paul Ricard-pálya megközelíthetőségével, de igyekeznek mindent megtenni ennek orvoslására. A félelmek beigazolódtak.

A Paul Ricard-pálya a Marseille melletti, nagyságrendileg ötezer fős kisvároshoz, Le Castellet-hez tartozik a tengerpart közvetlen közelében. A helyszínen ezelőtt legutóbb 1990-ben rendeztek Formula-1-es versenyt, azóta viszont gyakorlatilag egy mini technikai-technológiai forradalom ment végbe.

A pálya úgy néz ki, ezt nem tudta lekövetni, ugyanis maguk a szervezők mondták azt a Francia Nagydíj előkészületei során, hogy igyekezni fognak majd azért, hogy minden egyes forgalmi dugót a lehető leghatékonyabban kezeljenek, de felkészítettek mindenkit, hogy a pálya megközelíthetősége (egyelőre) hagy kívánnivalót maga után.

Nem tudni, ezt a figyelmeztetést az ide érkezők mennyire vették komolyan, a francia szervezők viszont nem ok nélkül riogattak: a pálya felé különböző beszámolók szerint több kilométeres kocsisorok kígyóznak az egyetlen ki- és bevezetőúton.

A logisztikai problémákban a csapatok legalább annyira érintettek, mint az egyszerű szurkolók, erről Otmar Szafnauer, a Force India műveleti igazgatója beszélt a Motorsport.com-nak.

paulricard 



„Két órába telt, hogy megtegyünk 15 kilométert. Nevetséges volt” - dohogott Szafnauer. „Jött volna egy vendégünk, aki csak velem találkozott volna, aztán repült is volna a tervek szerint haza. Soha nem jutott el a találkozónkra. Vissza kellett fordulnia a reptérre. Útközben felhívott engem és azt mondta, ne haragudjak, de két és fél óra alatt hét kilométert tudott megtenni, így pedig vissza kell fordulnia.”

Szafnauer nem kímélte a szervezőket. „Nekem is probléma, hogy 15 kilométert ennyi idő alatt teszek meg, én viszont mindenképp kijövök a pályára. Ha viszont szurkolóként is ezeken a megpróbáltatásokon mennék keresztül már péntektől, kétszer is meggondolnám, akarom-e én ezt. Nekem ez nem számít, mert ez a munkám, de ha a szurkolóknak ez nem tetszik, ők választani fognak, méghozzá azt, hogy nem jönnek. Inkább majd elmennek olyan rendezvényekre, ahol nem két és fél óra alatt teszik meg a hét kilométert.”

Vannak a szervezéssel kapcsolatban más problémák is, a hazai ász, Romain Grosjean arról beszélt, őt és Sebastian Vettelt a pályára menet a rendőrök nem akarták továbbengedni, hiába volt náluk minden szükséges igazoló dokumentum és belépő, amivel nyugodtan tovább tudtak volna haladni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: