DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A pont ellenére sem felejti hibáját Leclerc

A monacói pilóta elismerte, általában szigorú saját magával: ezért ahelyett, hogy fényezte volna teljesítményét az újabb pontszerzés okán, vezetői hibájáról beszélt a sajtónak.

Kiváló hétvégét tudhat maga mögött a Francia Nagydíjon is a Sauber tehetséges fiatal pilótája, Charles Leclerc. Az időmérőn elért erő feletti nyolcadik helyezést nem sikerült megismételni a vasárnapi futamon, de tizedik pozíciójával ismét gyűjtött egy pontot, negyedszer az elmúlt öt versenyen. A 20 éves monacói azonban mégis a futam során elkövetett malőrre koncentrált nyilatkozatában:

„Örülök, de mindig szigorú szoktam lenni magammal, most pedig kicsit elégedetlen vagyok” – mondta a Sky Sportsnak Leclerc, aki a nagydíj elején hatodik pozícióban is haladt. „Egy ponton Kevinre (Magnussen) zárkóztam fel, DRS-távolságon belülre értem. Igazán szerettem volna a legjobb első szektort összerakni, hogy előzési közelségben lehessek hozzá képest. A 2-es kanyarban viszont elveszítettem az irányítást, és a pozíciót is elbuktam Nicóval (Hülkenberg) szemben.”



„Nagyon jó sorozatunk volt az elmúlt versenyeken, sem részemről, sem a csapat részéről nem követtünk el sok hibát. Ez néha benne van, én igyekszem tanulni belőle, legközelebb pedig erősebbnek lenni” – emelte ki Leclerc, hogy sem rá, sem a Sauberre nem jellemző, hogy elszúrnak valamit, ami pontokba kerülhet.

Arra a kérdésre azonban, hogy értékelje a C37 teljesítményét, nem tudott válaszolni – összehasonlítási alap hiányában: „Nehéz megmondani, hiszen semmilyen más autót nem vezettem. Az biztos, hogy a csapat újjáépítése folyik, mert két nagyon nehéz év áll mögöttünk. Most látjuk az előrelépést, ami jó érzéssel tölt el. Van még elvégzendő munka, de ma tökéletesen megtaláltuk az egyensúlyt, ez pedig lehetővé tette, hogy ilyen teljesítményt érjünk el” – mondta az ifjú pilóta.

A Sauber 13 pontjával – melyek közül 11-et Leclerc szerzett – 9. helyen áll a konstruktőri világbajnokságban. A mögöttük levő Williams csupán 4, az előttük álló Toro Rosso 19 egységgel rendelkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: