DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kanadai Nagydíj - A rajtrács

17 év után először Ferrari áll az első rajtkockában Montrealban. Az alábbi minta szerint sorakozik majd fel a mezőny a közép-európai idő szerint 20:10-kor startoló futam rajtjához. És két órával a start előtt azért az elmaradhatatlan büntetés is megérkezett.

Ezúttal rendhagyó grafikákkal mutatjuk be a futam startfelállását, amit a bahreini versenypálya grafikusa alkotott meg és osztott meg a közösségi felületén.



 

Az első öt helyezett: A Ferrari legutóbb 2001-ben állt a pole-ban ezen a pályán, még Michael Schumacher jóvoltából - ezt a hosszú szünetet sikerült most 93 ezredmásodpercnek köszönhetően megtörnie Sebastian Vettelnek. A Mercedesen belül Bottas legyőzte a pálya specialistájának számító Hamiltont, közöttük pedig Verstappen is nagy dolgokra készül, miután az edzéseken bőven fitogtatta a Red Bull tempóját.

DfRpOYIWAAIqMmq



 

A 6-10. helyezett: Ricciardo lett a hatfős élmezőny legrosszabbja, míg Hülkenberg a középmezőny legjobbja. A Renault-k és a Force Indiák lehetnek harcban az alsó pontszerző helyeken.

DfRpOYSX4AAqcH1



 

A 11-15. helyezett: Leclerc zsinórban negyedik hétvégéjén érte el a Q2-t a Sauberrel, ilyesmi pedig legutóbb Adrian Sutilnak sikerült a csapattal még 2014-ben. Magnussen és Hartley életben tartották istállóik reményeit csapattársaik problémái után, a McLarenek viszont a 14-15. helyen nem sok mindennek örülhetnek. 

DfRpOYRXkAE04Cd



 

A 16-20. helyezett:  Itt egyedül Grosjean lóg ki, aki a még a bokszban elfüstölő autója miatt mért kört sem tudott futni, de persze a rajtengedélyt megkapta. És amikor már azt hittük volna, hogy ezt a hétvégét megússzuk rajtbüntetés nélkül, a Toro Rosso a belső égésű motor cseréjét jelentette be Pierre Gaslynél - aki mivel ezzel már túllépte a szezonra rendelkezésre álló három egységet, 10 helyes hátrasorolásban részesül. A 16. helyről így is csupán a 19.-re csúszik vissza, Grosjean ugyanis mért idő nélkül mindenképpen az utolsó marad.

DfRpOZLX4AAK6Tn

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: