DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Perez szoros középmezőnyre számít

Sergio Perez és Esteban Ocon is erős napot tudhat maga mögött. A Force India versenyzőpárosa számára így akár meglehet az esély, hogy tavalyi önmagukat idézve, újra a Q3-ba kerüljenek az időmérőn.

Biztatóan indult a silverstone-i alakulat számára a hétvége. Perez az első edzést követően az előkelő harmadik helyen végzett, míg a folytatásban a 12. legjobb időt autózta. Csapattársa, Ocon délelőtt az ötödik, majd délután a hetedik pozícióban végzett. Hátrányuk összességében kicsit több mint egy másodperc volt az élmenőkhöz képest, így bizakodva várhatják a folytatást.

perez8



„Nagyon pozitív nap volt, és úgy gondolom, hogy nagyon érdekes hétvége elé nézünk” – kezdte a nyilatkozatát a mexikói csapata hivatalos oldalán. „Nagyon élvezem ezt a pályát, és mint minden utcai pálya esetében, itt is arról szól a történet, hogy a végső határokig elmenjünk. A középmezőnyben nagyon szoros harc várható, de úgy vélem, hogy versenyképesek lehetünk. Bizakodásra ad okot az a munka, amit ma végeztünk, jól érzem magam az autóban. A fő cél holnap az lesz, hogy egy tökéletes kvalifikációt teljesítsünk, hogy minél előkelőbb helyről induljunk a versenyen.”

Perez arra is megadta a választ, hogy miért láthattunk sok hibát tőlük a délután folyamán: „Mivel a nap végére sokat esett a hőmérséklet, romlottak a körülmények, és ezért láthattuk azt, hogy a pilóták sokat hibáztak és kisodródtak. Ezért holnap nagyon trükkös lesz a kvalifikáció.”

ocon6

A csapat francia versenyzője is pozitívan konstatálta a történteket, azonban nem volt mindennel teljesen elégedett. „Úgy gondolom, hogy jó formában vagyunk. Egy jó kis napot zártunk, és teljesítettük a kitűzött feladatokat, miközben javultunk az autóval. Sok tempót kell még találnunk ma este és holnap, de megcsináltuk a házi feladatunk. A nap folyamán egyre magabiztosabbá váltam, ami fontos egy utcai pálya esetében, és minden esélyünk megvan egy erős hétvégére. A pálya állapota ma nem javult annyira, amennyire számítottam. Továbbra is eléggé koszos és csúszós, valamint a tapadás is alacsony volt a hidegebb körülmények között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: