DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Force India ülésére pályázik a másik angol tehetség

Két csapattal is tesztelni fog idén a 20 éves George Russell, a GP3 bajnoka. A fiatal pilóta abban bízik, hogy a mögötte álló Mercedes támogatása üléshez juttatja már a 2019-es szezonban.

Jól áll jelenleg Nagy-Britannia az utánpótlás terén, ugyanis két fiatal versenyzőjüknek is biztató esélyei vannak arra, hogy néhány év múlva a Formula-1-be kerüljenek. Az elsődleges ígéret a McLaren kötelékében levő 18 éves Lando Norris, az F3 tavalyi bajnoka, de szép jövő várhat a GP3-at megnyerő 20 esztendős George Russellre is, aki a Mercedes kötelékébe tartozik.

A Mercedes pilótanevelő programjába tartozó Russell az istálló hivatalos tartalékpilótája Pascal Wehrleinnel együtt, és a várakozások szerint – az általában jól értesült Autosport alapján – tesztelni fog a csapattal májusban Barcelonában és júliusban a Hungaroringen. A csapatok a négy szezonközi tesztnapból kettőt kötelesek állandó versenyzők helyett pilótáknak adni.



A Formula-2-ben ART csapattal versenyző Russell emellett tavaly együttműködött a Force Indiával is, amellyel Brazíliában és Abu Dhabiban első szabadedzésen vezetett. A pilóta várhatóan idén is szerepelni fog pénteki edzéseken, és a silverstone-i istálló szimulátorában ugyancsak aktívan ténykedni fog a Force India tartalékja, Nicholas Latifi mellett.

„A Force India remek hely, ahol elkezdhetem F1-es pályafutásom. Nem látok rá okot, hogy ne folytassuk a kapcsolat kiépítését a szezon folyamán. Ebben a Mercedes is teljesen mögöttem áll. De az én helyzetemben könnyű lenne beleveszni az F1-es álomba, és elfeledkezni arról, hogy meg kell nyerni az F2-t” – mondta az Autosportnak Russell, aki nem titkolja, terve 2019-ben a Force Indiával bemutatkozni az F1-ben:

„A Force India az a hely, amelyet kiszemeltem a következő szezonra. A kapcsolatunk folytatódik idén, és nincs oka, hogy ne bővüljön egy állandó ülésre jövőre. A Mercedesnél az a jó, hogy lehetőséget adnak a fiatal pilótáknak, ha megérdemlik. Ha idén jól teljesítek az F2-ben, a Mercedes pedig úgy látja, kiérdemeltem egy F1-es ülést, akkor fognak találni nekem egyet” – nyilatkozott nagy önbizalommal a jövőről Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: