DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff: Ez nem az a szint, amit vártunk

A Mercedes csapatvezetője szerint nagyon jó embereik vannak, bízik bennük, de most elő kell állniuk a megoldásokkal, meg kell fejteni, hogy miért nem olyan az autó, mint amilyennek a teszten és Melbourne-ben tűnt.

Kínában sem talált megoldást a problémákra a Mercedes, azok után, hogy Melbourne-ben rendkívül gyors volt az autó, de egy stratégiai hiba miatt kapott ki a csapat, majd Bahreinben szintén nem tudott nyerni, az idény harmadik futamán sem volt meggyőző a világbajnok istálló. Toto Wolff csapatvezető szerint meg kell érteniük, hogy mi történik.

"Az világos, hogy még nagyon sok mindent kell megértenünk az autónkkal kapcsolatban" - nyilatkozta Wolff a Sky Sports érdeklődésére. "Az egész hétvégénkben egyedül Valtteri versenyét látom pozitívumként, ő volt az egyetlen, aki nem követett el hibát. Nem volt meg a tempónk és összességében nem vagyunk azon a szinten, ahol vártuk és ahol reméltük."

wolff-2018-dppi



Már nem először volt gondban a Mercedes a gumikkal, ugyan többször hangoztatták a szezon elején, hogy az idei autó sokkal jobban bánik az abroncsokkal, mint a tavalyi, Kínában komoly problémáik adódtak ezzel. "Túlmelegítettük a gumikat, pontosabban ugráltunk a kihűlés a túlmelegítés között."

"Láthatjuk, hogy milyen gyorsan változik a kép, a teszt során és Melbourne-ben mindenki azt várta, hogy simán elvisszük a bajnoki címet, mert olyan domináns volt az autónk, de most eltelt három futam és nem az. Nagyszerű embereink vannak, akiknek most össze kell dugniuk a fejüket, higgadtnak kell maradniuk és elő kell állniuk megoldásokkal. Nagyon bízom bennük, bizonyítottak már korábban" - magyarázta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: