DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ocon: Közel vagyunk a Red Bullhoz

Végre tekintélyes számú kört tett meg a Force India, köridők szempontjából azonban még mindig hátul baktat. Ezért is meglepő Esteban Ocon nagy optimizmusa: arról beszélt, nincsenek messze a pályacsúcsot döntő csapattól.

A Force India eddig meglehetősen szürkén teljesít a barcelonai tesztelésen: Sergio Perez ki is jelentette, az elmúlt két év konstruktőri negyedik helyezettje már nem vezeti a középmezőnyt. A VJM11-et szerdai tesztnapon terelő Esteban Ocon a nap 14 résztvevője közül csupán 12. legjobb kört ért el, 2,7 másodpercre az első időtől. A francia mégis optimistán vélekedik a rózsaszín csapat kilátásairól, nem sebességére, hanem 130 megtett körére helyezte a hangsúlyt:



„Örülünk annak, amit elértünk. 130 kör, éppen erre volt szükségünk, nagyon sok mindent sikerült megértenünk ma. Még sok adatot elemeznünk kell, de ezen az utazáson rengeteg dolgot meg fogunk érteni” – mondta az ESPN-nek Ocon, hangsúlyozva, hogy a köridők nem számítanak: „Nem a teljesítményen dolgozunk, hanem a versenygép kiismerésén, azon, hogyan legyen meg a jó érzet az autó és egyensúly által. Emellett inkább a hosszabb etapokra koncentráltunk. Jó eredményeket értünk el, és emiatt boldogok vagyunk.”

„Ez a cél, és majd Melbourne-ben meglátjuk, hogyan állunk” – válaszolt határozottan arra, hogy a Force India ismét negyedik erő akar lenni. „A mai jó nap volt, sok-sok kilométert begyűjtöttünk, a hosszú etapok pedig ígéretesnek tűnnek, azt hiszem, a Red Bulltól sem vagyunk messze, ami ok az örömre.”

Itt felkapták a fejüket a jelen levő újságírók, hiszen a Red Bull Daniel Ricciardóval megdöntötte a barcelonai pálya nem hivatalos körrekordját – tőle kapott 2,7 másodpercet Ocon. „Igen, tudom, hogy ők lettek az elsők. Meg fogjátok látni” – mosolygott a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: