DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Silverstone-ban bemutatkozott a Mercedes W09

A címvédő istálló szokásához híven egy bejáratással egybekötött médianapon tárta a sajtó és világ elé új autóját, melyet Valtteri Bottas és Lewis Hamilton egyúttal ki is próbálhatott.

Bár az autó formális leleplezését a csapat magyar idő szerint 13:10-re tűzte ki, már másfél órával korábban napvilágot láttak az első képek. A Mercedes ugyanis – a hétfőn debütáló Red Bull-hoz hasonlóan – a bemutatót egybeköti az autó megjáratásával. Délelőtt Valtteri Bottas próbálta ki a W09-et, a sajtóeseményre gyülekező fotósok pedig természetesen lefényképezték az autót.

Lewis Hamilton a leleplezési ceremóniát követően, délután vezeti az autót. A megjáratásra a filmforgatásra vonatkozó szabályok értelmében van lehetőség: évente kétszer 100 kilométer táv teljesíthető promóciós céllal. A Red Bull és Mercedes mellett a Sauber és Toro Rosso próbálta ki egy filmnapját felhasználva új versenygépét.

A halóval felszerelt versenygép megjelenése elődjeire emlékeztet. A Mercedes színvilága nem változott, a fényezésben azonban történtek újítások: az autó oldalán idén négy türkizszínű csík fut végig, melyek a négy világbajnoki címet képviselik. 



Mivel eddigre a világ tulajdonképpen már megismerte a versenygépet, kissé mesterkéltnek hatott a Toto Wolff sportigazgató és Lewis Hamilton sajtótájékoztatóját követő, egyik bokszban tartott formális leleplezés, melyet a Mercedes közösség csatornáin közvetített: feszültséggel teli visszaszámlálás után járó motorral begurult az elsötétített garázsba a W09 EQ Power+, majd felkapcsolódtak a fények, Wolff és Hamilton pedig újra rövid beszédet mondott, mielőtt Valtteri Bottas is csatlakozott hozzájuk. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: