DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Bottas: Azt tanultam, hogy még tanulnom kell

Valtteri Bottas az Autósport és Formulának elmondta, hogy az idei autót nem érezte lassabbnak vagy rosszabbnak, mint a tavalyit, és mindenképpen bizakodóan tekint az idei szezonra. A mai napon nem hajszolta túl az autót, a célja az volt, hogy a rendszerek működését bebiztosítsa.

A 2018-as év mérdföldkőnek számít Bottas karrierjében, hiszen már nem újonc ennél a csapatnál, ugyanakkor a szerződésének meghosszabbításáért is bizonyítania kell.

 DSC_2778



Tavaly ilyenkor a csapat zöldfülűjeként nem sok vesztenivalója volt, viszont az idén meg kell szorongatnia Lewis Hamiltont. Bottas bevallotta „tavaly azt tanultam, hogy még rengeteget kell tanulnom.” A finn 2017-ben nem értette meg teljesen a komplikált Mercedes komplikált F1-es autójának viselkedését, és a gumiabroncsok menedzselésével is gondja akadt a nyári futamok alkalmával. A szezon vége felé sikerült jobban megértenie a Mercedes AMG F1 W08-ast és ez meglátszott az eredményeken is.

Az idei bizakodáshoz az is hozzájárul, hogy a Mercedes csapattal való szerződésének tudatában végre pihenhetett a téli szünetben. Mindez nagyon fontos a futamokra való felkészülés szempontjából, hogy Hamiltonnal felvehesse a versenyt. Ezek mellett az sem mellékes, hogy a technikai igazgató, James Allison, segítségével olyan változásokat hajtottak végre az idei autón, amely egy szélesebb „beállítási paraméter-ablakot” eredményezett a tavalyi modellhez képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: