DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hivatalos: Bejelentette pilótáit a Williams

A grove-i F1-es istálló betartotta a már megszellőztetett dátumot és a közösségi oldalán közzétett videóban mutatta meg, hogy ki lesz Lance Stroll csapattársa a 2018-as szezonban.

A Williams Martini Racing a Twitter-csatornáján tett közzé egy videót, amelyben bejelentette, hogy a várakozásoknak megfelelően Szergej Szirotkin lesz Lance Stroll csapattársa a 2018-as szezonban.

 

Nem történt tehát meglepetés, az előzetes sajtóinformációk helyesen jósolták meg, hogy a csapat Szirotkint választotta Robert Kubica helyett és a január 16-ai dátum is helyes információnak bizonyult. Szirotkin és Kubica a szezonzáró után, Abu Dhabiban mérte össze tudását egy teszten és már akkor lehetett tudni, hogy a lengyel nem győzte meg az istállót, azóta pedig többen is tudni vélték, hogy az orosz anyagi támogatás is ellene szólt.

Szirotkin az előző két idényt a Renault tesztpilótájaként tartalékjaként töltötte, hat szabadedzésen és két tesztnapon vett részt a francia gyártóval, mielőtt Abu Dhabiban beleülhetett volna a Williamsbe. Stroll-lal az F1 jelenlegi legtapasztalatlanabb párosát fogják alkotni 2018-ban, hiszen az orosz 22, a kanadai 19 éves, egyikük teljesen újonc, míg a másik egy évet töltött el a sorozatban.

A bejelentéssel kapcsolatos nyilatkozatok ide kattintva olvashatók!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: