DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hullámvasút-szezon végén érte el céljait a Renault

Bár a 2017-es F1-es idény elején még az ötödik helyet szerették volna megszerezni a konstruktőri tabellán, a végén a hatodik pozíciót is olyan jutalomként élték meg, amely többet ér bármennyi pénznél.

A Nico Hülkenberg, Jolyon Palmer párossal vágott neki a 2017-es Formula-1-es szezonnak a Renault, amelynek feltett szándéka volt elcsípni az ötödik helyet a konstruktőri pontversenyben. Az évad eleje nem úgy alakult számukra, ahogy azt elképzelték, viszont fokozatosan lépdeltek előre, az idény végén pedig Palmert is lecserélték Carlos Sainzra. Ezzel pedig ha az ötödik hely nem is, a hatodik elérhetővé vált számukra, amelyet végül az Abu Dhabi Nagydíjon meg is szereztek, eggyel hátrébb szorítva a Toro Rossót.

renault-abudhabi-f1-2017-1



„Küldetés teljesítve” – értékelt a Renault ügyvezetője igazgatója, Cyril Abiteboul a GPUpdate.net hasábjain. „Határozott céllal vágtunk neki a szezonnak: az elején az ötödik helyen akartunk végezni. Eléggé ambiciózus célkitűzés volt, de ezzel nincs is baj, legyen magasan a léc. Viszont nem könnyítettük meg a saját dolgunkat idén, és az utolsó három futam is példázta azt a hullámvasutat, amelyen keresztülmentünk a szezon során.”

„Olykor túl agresszívek voltunk, máskor túl konzervatívok, de elképesztő felkészülés után érkeztünk meg Abu Dhabiba, ahol a hétvége szinte teljes mértékben a terveink szerint alakult. A hatodik hely volt az átgondolt új cél, és nagyon büszke vagyok rá, hogy ezt sikerült elérnünk. Ez egy komoly mérföldkő a csapat számára és egy olyan eredmény, ami túlmutat azon, amit a pályán elértünk. Elképesztő motivációt jelent ez mindenki számára, és egy olyan jutalom, amely sokkal többet számít majd a tél során, mint bármilyen anyagi juttatás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: