DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Bejelentette pilótáit az Alfa Romeo Sauber

Az olasz cég révén új névadó szponzort kapó svájci alakulat egy szombati sajtóesemény keretében jelentette be, milyen párossal vág neki a 2018-as F1-es szezonnak – már csak egy hely kiadó a mezőnyben.

Néhány napja derült ki, hogy a Formula.hu exkluzív információi alapján már előre valószínűsített házasság valóban létrejött a Sauber és az Alfa Romeo, ugyanis a száguldó cirkuszba három évtized után visszatérő olasz gyár lett a svájciak technikai partnere és új névadó szponzora. Ezzel a Sauber még szorosabbra fűzte a kapcsolatát a FIAT-konszernnel és rajtuk keresztül a Ferrarival is, így elképzelhető volt, hogy a maranellóiak mindkét autóba fiatal tehetségüket ültetik.

Az Abu Dhabiban megrendezett gumiteszt leosztása alapján aztán sejthető volt, hogy ez csak félig fog megvalósulni, hiszen Charles Leclerc mellett egyik idei versenyzőjük, Marcus Ericsson kapott lehetőséget. Nos, az Alfa Romeo Sauber hivatalos szombati sajtótájékoztatóján végül valóban ezt a párost nevezte meg Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke a csapat 2018-as versenyzőiként - emellett pedig a jövő évi autó várható festését is leleplezték.

Leclerc előrelépése borítékolható volt, a monacói pilóta elképesztő dominanciával húzta be az F1 közvetlen előszobájának számító Formula-2 bajnoki címét. A másik ülésre Antonio Giovinazzi volt még esélyes, ám a szezon elejét Pascal Wehrlein helyett beugró olasz végül alulmaradt Ericssonnal szemben, aki már ötödik évét kezdheti majd meg a Formula-1-ben - igaz, a tartalékpilótai titulus így is Giovinazzié lett. Ez persze nem kis részben a svéd tőkeerős hátterének köszönhetően – bár azt is meg kell jegyezni, hogy a száguldó cirkuszból valószínűleg kikerülő, de jóval nagyobb tehetségnek tartott Wehrlein nem sokkal volt meggyőzőbb nála 2017-ben.

Mindenesetre Leclerc révén lesz tehát újonc a jövő évi mezőnyben is, ám vélhetően ő lesz az egyedüli abszolút debütáns, ugyanis a mostani bejelentéssel már csak egyetlen hely kiadó a rajtrácson, méghozzá a Williams hőn áhított második ülése, amelyre Robert Kubica tűnik favoritnak, de Wehrlein, Szergej Szirotkin és Danyiil Kvjat is ácsingózik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: